Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume vrea să muncim doar trei zile pe săptămână

Carlos Slim este al doilea cel mai bogat om din lume. Acesta a uimit cu noua sa propunere.

la 21.07.2014, 16:28

 Carlos Slim este al doilea cel mai bogat om din lume. Acesta a uimit cu noua sa propunere. El consideră că săptămâna de lucru ar trebui să fie de doar trei zile, însoţită de o pensionare la o vârstă mai înaintată. Aceasta, spune miliardarul, ar fi o modalitate de a îmbunătăţi calitatea vieţii şi a crea o forţă de muncă mai productive.

“Oamenii vor putea lucra până la 70 sau 75 de ani şi să lucreze doar trei zile pe săptămână, 10 poate 11 ore pe zi”, a declarat Carlos Slim. “Cu o săptămână de lucru de trei zile, am avea mai mult timp pentru relaxare, pentru calitatea vieţii. Cu patru zile libere va fi important să fie descoperite noi activităţi de divertisment şi noi modalităţi pentru a fi ocupat”, a adăugat miliardarul mexican.

De asemenea, Slim consideră că actuala vârstă de pensionare provine dintr-un timp în care speranţa de viaţă era mai mică. Însă într-o societate a cunoaşterii, prelungirea speranţei de viaţă face inevitabilă majorarea vârstei de pensionare. “În prezent, speranţa de viaţă este de 86-90 de ani”, în consecinţă vârsta de pensionare ar trebui să crească la 70-75 de ani, susţine Carlos Slim.

Metoda despre care vorbeşte miliardarul este deja folosită de compania sa de telefonie fixă. Angajaţii care s-au alăturat acestei companii la sfârşitul adolescenţei se pot pensiona înainte de a împlini 50 de ani, dar pot opta să lucreze în continuare însă doar patru zile pe săptămână.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume vrea să muncim doar trei zile pe săptămână

Breaking news

Trei copii au murit după ce patul în care dormeau a luat foc. Pompieri: "Ne-a rupt sufletul"

Trei copii au murit după ce patul în care dormeau a luat foc. Pompieri: "Ne-a rupt sufletul"