Antena Meniu Search
x

Experţii AVERTIZEAZĂ: Unul dintre cei mai periculoşi SUPERVULCANI din lume dă semne că se trezeşte! (VIDEO)

Experţii avertizează că unul dintre cei mai periculoşi vulcani din lume, Campi Flegrei, dă semne că "se trezeşte". 

Experţii avertizează că unul dintre cei mai periculoşi vulcani din lume, Campi Flegrei, dă semne că "se trezeşte". 

Un studiu publicat recent arată că supervulcanul aflat sub oraşul italian Napoli dă semne de activitate şi că s-ar apropia de un punct critic de presiune, o erupţie a acestuia putând da naştere unui con asemănător Vezuviului. 

Cercetătorii italieni si francezi au identificat pentru prima dată un prag dincolo de care creşterea nivelului de magmă sub suprafaţa Pământului ar putea declanşa eliberarea de fluide şi gaze.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acest lucru ar duce la pătrunderea vaporilor de temperaturi ridicate în rocile din jur, a declarat autorul principal al studiului, Giovanni Chiodini, un cercetător al Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Bologna, Italia.

"În cazul în care sunt încălzite, rocile hidrotermale îşi pot pierde în cele din urmă rezistenţa mecanică, provocând o accelerare către condiţii critice. Dacă ar erupe, ar fi foarte periculos pentru o jumătate de milion de oameni care trăiesc în zonă", a mai spus savantul, care a precizat că este imposibil să prezică dacă sau când vulcanul va erupe din nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Experţii AVERTIZEAZĂ: Unul dintre cei mai periculoşi SUPERVULCANI din lume dă semne că se trezeşte! (VIDEO)