Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai străluciţi jurnalişti români a dispărut fără urmă! Andrei Postelnicu este căutat de trei zile în Atlantic

În mijlocul Atlanticului, un român e căutat de trei zile şi trei nopţi. Andrei Postelnicu, fostul corespondent al Observatorului la New York a dispărut cu tot cu avionul pe care îl pilota. Îşi făcuse singur cadou câteva ore de zbor pe coastele Floridei.

Vezi și

  După ce a trecut prin marile redacţii ale lumii, jurnalistul îşi dorea acum, cu tot dinadinsul, să devină pilot de linie.

Acasă, la Constanţa, părinţii săi sunt disperaţi. Singurele veşti vin din presa americană. Şi sunt alarmante. Valurile au adus la ţărm o gheată şi rucsacul lui Andrei. Sunt semnele unei prăbuşiri.

Se spune că presimţirile unei mame se adeveresc. Dar sunt deja trei zile de când nimeni nu ştie nimic de fiul ei. Andrei Postelnicu. Un jurnalist român, de renume mondial şi cu o pasiune intensă. Zborul!

Vineri după-amiază, Andrei s-a urcat la manşa unui avion de tip Piper. Era singur. În văzduh, deasupra unui teritoriu magnific. Coastele Floridei. Trebuia să ajungă mai sus de Miami, în Vero Beach.

Au găsit bucăţi care ar putea fi părţi din avion şi sunt pregătite pentru a fi transferate către Comisia Naţională pentru Siguranţa Transporturilor. Au fost găsite aproape de Vero Beach. Valurile oceanului Atlantic au mai adus la mal o gheată şi rucsacul lui Andrei.

Era un vis din copilărie, când citea cărţi ruseşti despre aviaţie. O spune chiar el într-un interviu acordat unei publicaţii româneşti. La 37 de ani, întreaga sa viaţă avea să ţină de. amerizare. Adică, măiestria de a ateriza pe apă.

Sunt ultimele fotografii făcute alături de părinţi. I-a chemat la el, în Londra, de sărbători. Andrei Postelnicu a fost şi colegul nostru. Acea energie debordantă care l-a propulsat rapid în marile redacţii ale lumii. Financial Times, Bloomeberg, BBC sau RFI.

Acum, Andrei Postelnicu e căutat cu toate forţele americane. În aer, pe apă şi pe pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cei mai străluciţi jurnalişti români a dispărut fără urmă! Andrei Postelnicu este căutat de trei zile în Atlantic