Antena Meniu Search
x

UPDATE! Naufragiu pe Fluviul Albastru din centrul Chinei. Peste 400 de oameni daţi dispăruţi

Peste 400 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi, la mai bine de 24 de ore după naufragiul de pe Fluviul Albastru din centrul Chinei.

Vezi și

Peste 400 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi, la mai bine de 24 de ore după naufragiul de pe Fluviul Albastru din centrul Chinei. 

Operaţiunile de căutare şi salvare nu au încetat niciun moment la locul unde s-a scufundat nava "Steaua Orientului". Epava răsturnată ascunde pungi de aer în care câţiva pasageri au găsit şansa de a supravieţui până au reuşit să se facă auziţi de salvatori. Unul din scafandri este elogiat ca un erou după ce şi-a riscat viaţa, oferindu-i butelia sa de oxigen unuia din supravieţuitori, aflat în pragul înecului.

Printre cei salvaţi se numără şi o femeie de 65 de ani căreia salvatorii i-au explicat, cu răbdare, cum să folosească butelia de oxigen pentru a ieşi la suprafaţă. Premierul chinez, aflat la faţa locului, le-a cerut salvatorilor să învingă oboseala şi să facă totul pentru a scăpa cât mai multe vieţi omeneşti.

Scafandrii Armatei Populare de Eliberare rămân pe poziţii. Am făcut tot ce este necesar ca să-şi poată continua activitatea şi pe timpul nopţii. am comprimat puţin ce zice el.

Dar supravieţuitorii rămân, încă, foarte puţini, faţă de numărul celor aflaţi la bord: 405 turişti cu vârste de la 3 la 83 de ani, 46 membri de echipaj şi cinci ghizi. La Şanhai, de unde veneau mulţi pasageri, rudele lor cer, cu disperare, răspunsuri care sunt, deocamdată, greu de dat.

Căpitanul şi mecanicul-şef al navei, care au supravieţuit, sunt reţinuţi de poliţie. Ei spun că nava a fost surprinsă de un ciclon şi s-a scufundat în numai două minute, fără ca nimeni să poată face ceva. Pe Fluviul Albastru, operaţiunile de salvare continuă, dar speranţa începe să se risipească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Naufragiu pe Fluviul Albastru din centrul Chinei. Peste 400 de oameni daţi dispăruţi