Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Update / Profetul Mohammed, pe coperta următorului număr al revistei Charlie Hebdo

"Charlie Hebdo e încă aici!". Cu acest mesaj au venit azi în faţa lumii jurnaliştii care au supravieţuit atacului terorist de săptămâna trecută. Au prezentat noul număr al revistei, tipărit într-un tiraj record de 3 milioane de exemplare.

de Redactia Observator

la 13.01.2015 , 20:13

"Charlie Hebdo e încă aici!". Cu acest mesaj au venit azi în faţa lumii jurnaliştii care au supravieţuit atacului terorist de săptămâna trecută. Au prezentat noul număr al revistei, tipărit într-un tiraj record de 3 milioane de exemplare. 

Mesajul e clar. Echipa nu renunţă la satira religioasă, chiar dacă i-a costat viaţa pe 10 dintre cei mai buni jurnalişti ai săi. Desenul îl înfăţişează pe profetul Mohammed care poartă celebra pancartă "Je suis Charlie". Iar deasupra scrie "Totul e iertat".

Toate cele 8 pagini ale noului număr sunt despre atacul terorist care a îngrozit şi revoltat Franţa. Echipa a muncit zi şi noapte pentru un tiraj record de 3 milioane de exemplare. Un efort care cere multă muncă, dar şi bani. Pentru a continua să apară, Charlie Hebdo a lansat un apel către cititori, pe care îi invită să doneze atât cât vor şi pot pentru ca revista să supravieşuiască.

Vezi și

În faţa Prefecturii Poliţiei din Paris, Franţa şi-a plâns azi poliţiştii-eroi ucişi de fraşii Cherif şi Said Kouachi şi de complicele lor. Preşedintele Francois Hollande i-a decorat post-mortem cu Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie a statului francez.

Indiferent de funcţie, grade sau misiune, toţi care au ajutat la prinderea celor trei terorişti sunt consideraţi eroi. Este şi cazul lui Lilian Lepere. Tânărul a stat ascuns într-o încăpere, la doi paşi de fraţii Kouachi, şi le-a dat poliţiştilor informaţii importante, prin sms.

Între timp, ancheta continuă şi apar tot mai multe date despre terorişti. Se pare că fraţii ucigaşi făceau parte dintr-o celulă teroristă cu 10 membri. Laţul întins de francezi s-a întins până în apropiere de România. Un complice al teroristilor de la Paris a fost arestat în Bulgaria. Este vorba despre un francez de origine haitiană, reţinut pe 1 ianuarie, care avea legături cu unul dintre teroriştii de la Paris.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Update / Profetul Mohammed, pe coperta următorului număr al revistei Charlie Hebdo