Antena Meniu Search
x

Update / Profetul Mohammed, pe coperta următorului număr al revistei Charlie Hebdo

"Charlie Hebdo e încă aici!". Cu acest mesaj au venit azi în faţa lumii jurnaliştii care au supravieţuit atacului terorist de săptămâna trecută. Au prezentat noul număr al revistei, tipărit într-un tiraj record de 3 milioane de exemplare.

Vezi și

"Charlie Hebdo e încă aici!". Cu acest mesaj au venit azi în faţa lumii jurnaliştii care au supravieţuit atacului terorist de săptămâna trecută. Au prezentat noul număr al revistei, tipărit într-un tiraj record de 3 milioane de exemplare. 

Mesajul e clar. Echipa nu renunţă la satira religioasă, chiar dacă i-a costat viaţa pe 10 dintre cei mai buni jurnalişti ai săi. Desenul îl înfăţişează pe profetul Mohammed care poartă celebra pancartă "Je suis Charlie". Iar deasupra scrie "Totul e iertat".

Toate cele 8 pagini ale noului număr sunt despre atacul terorist care a îngrozit şi revoltat Franţa. Echipa a muncit zi şi noapte pentru un tiraj record de 3 milioane de exemplare. Un efort care cere multă muncă, dar şi bani. Pentru a continua să apară, Charlie Hebdo a lansat un apel către cititori, pe care îi invită să doneze atât cât vor şi pot pentru ca revista să supravieşuiască.

În faţa Prefecturii Poliţiei din Paris, Franţa şi-a plâns azi poliţiştii-eroi ucişi de fraşii Cherif şi Said Kouachi şi de complicele lor. Preşedintele Francois Hollande i-a decorat post-mortem cu Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie a statului francez.

Indiferent de funcţie, grade sau misiune, toţi care au ajutat la prinderea celor trei terorişti sunt consideraţi eroi. Este şi cazul lui Lilian Lepere. Tânărul a stat ascuns într-o încăpere, la doi paşi de fraţii Kouachi, şi le-a dat poliţiştilor informaţii importante, prin sms.

Între timp, ancheta continuă şi apar tot mai multe date despre terorişti. Se pare că fraţii ucigaşi făceau parte dintr-o celulă teroristă cu 10 membri. Laţul întins de francezi s-a întins până în apropiere de România. Un complice al teroristilor de la Paris a fost arestat în Bulgaria. Este vorba despre un francez de origine haitiană, reţinut pe 1 ianuarie, care avea legături cu unul dintre teroriştii de la Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Update / Profetul Mohammed, pe coperta următorului număr al revistei Charlie Hebdo