Antena Meniu Search
x

Ura a doi fraţi a ţinut ostatică Franţa timp de 54 de ore

O zi întreagă, milioane de oameni au stat baricadaţi în case, ascunşi de teama teroriştilor înarmaţi cu mitraliere Kalaşnikov şi lansatoare de grenade

Vezi și

O zi întreagă, milioane de oameni au stat baricadaţi în case, ascunşi de teama teroriştilor înarmaţi cu mitraliere Kalaşnikov şi lansatoare de grenade

Printre ei, şi mulţi români. Dimineaţă, cei mai vânaţi terorişti s-au ascuns într-o tipografie, la nord de Paris. Aproape 90 de mii de poliţişti, mobilizaţi la sol şi în aer, au declanşat asaltul. Iată filmul zilei cu personajele cheie în centru - Chérif şi Saïd Kouachi.

Într-o discuţie telefonică purtată cu cei doi fugari, ei au spus că vor să moară ca nişte martiri. Doi fraţi. Născuţi, crescuţi în Franţa. Aruncă în haos, durere şi teroare propria lor ţară.

O noapte întreagă, poliţişti, jandarmi, militari - trupe speciale numeroase cât un oraş întreg - au scotocit pădurile, la nord de Paris. Au mers din casă în casă. Dar Chérif şi Saïd Kouachi parcă joacă o ţară întreagă. pe degete.

Ora 08 şi 40 de minute. Zona Villers-Cotteret. Cei doi suspecţi reuşesc să iasă nevăzuţi din pădure. Opresc o maşină. La volan era o femeie. Nu o rănesc. Îi fură autoturismul. Pe autostrada A2, Poliţia declanşează urmărirea.

La ora nouă şi 20 de minute, iau cu asalt o tipografie. E în Dammartin-en-Goële , la doar kilometri de aeroportul Charles de Gaulle. Două piste sunt închise. Sediul tipografiei e lângă o şcoală şi un liceu. Trupele specială înconjoară clădirea. Cel puţin cinci elicoptere survolează. Se instalează panica. E o zonă şi care trăiesc şi mai mulţi români.

Tensiunea a crescut odată cu informaţiile contradictorii din presă. S-a vorbit chiar şi despre morţi. Autorităţile nu au confirmat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ura a doi fraţi a ţinut ostatică Franţa timp de 54 de ore