Antena Meniu Search
x

Uraganul Dorian a atins proporții devastatoare. Donald Trump: "E o furtună foarte periculoasă, vă rog să vă pregătiți"

Uraganul Dorian a crescut în intensitate, iar acum se încadrează la categoria 5, cea mai mare de pe scara Saffir-Simpson de clasificare a intensităţii cicloanelor tropicale. Furtuna deosebit de violentă urmează să lovească coasta Floridei în următoarele 24 de ore. Donald Trump a transmis un mesaj către populație.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.09.2019, 16:30

Uraganul Dorian a atins proporții devastatoare
Uraganul Dorian va lovi coasta Floridei în următoarele 24 de ore - Hepta

Uraganul Dorian a crescut în intensitate, iar acum se încadrează la categoria 5, cea mai mare de pe scara Saffir-Simpson de clasificare a intensităţii cicloanelor tropicale. Furtuna deosebit de violentă urmează să lovească arhipelagul Bahamas și va ajunge, cel mai probabil, pe coasta Floridei în următoarele 24 de ore. Donald Trump a transmis un mesaj de avertizare pentru populație.

Uraganul, care generează vânturi cu viteze de 260 km / h şi ploi torenţiale, ar putea provoca pagube considerabile şi ameninţa viaţa oamenilor, a avertizat Centrul Naţional american pentru Uragane (NHC).

Ochiul ciclonului se afla la ora prânzului la aproximativ 360 de kilometri est de Palm Beach, Florida. Dorian va ajunge probabil pe coasta estică a Floridei luni, înainte de a ajunge în centru marţi.

Potrivit news.ro, furtuna ar putea afecta centre intens populate, precum şi destinaţii turistice majore din Florida.

Donald Trump: "E o furtună foarte periculoasă"

"Se pare că măreața Californie de Sud ar putea fi lovită mult mai tare decât am crezut inițial. Georgia și Carolina de Nord la fel. Se mișcă foarte repede și greu de prezis, în afară de faptul că e unul dintre cele mai mari și puternice (și foarte intins) pe care le-am văzut în ultimele decenii. Stați în siguranță", a scris președintele Donald Trump pe Facebook, în cursul zilei de sâmbătă.

Tot ieri, președintele american a anunțat că monitorizează uraganul Dorian și primește frecvent rapoarte cu privire la situația meteo. "E o furtună foarte periculoasă, vă rog să vă pregătiți și să fiți în siguranță", a transmis Trump.

Categoria 5, cea mai mare, a fost cea la care a fost clasificat, între altele, uraganul Katrina, care a devastat New Orleans în 2005.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Uraganul Dorian a atins proporții devastatoare. Donald Trump: "E o furtună foarte periculoasă, vă rog să vă pregătiți"