Antena Meniu Search
x

Video Uraganul Idalia s-a dezlănţuit în Florida. Potopul şi rafalele de vânt de 200 de km pe oră au distrus totul în jur: milioane de oameni, baricadaţi

Furtuna tropicală Idalia a făcut prăpăd în Statele Unite. Milioane de oameni au fost evacuaţi din Florida, Georgia şi Carolina de Sud înainte ca natura să se dezlănţuie. Pe timpul nopţii, Idalia, iniţial uragan, a devenit furtună tropicală. Au fost înregistrate rafale de vânt extrem de puternice, iar drumurile au fost umplute de copaci prăbuşiţi. 

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 07:55

Vezi și

Dezastrul a început în Florida. Vântul şi ploile au distrus totul în calea lor încă de ieri dimineaţă. Uraganul s-a transformat în furtună tropicală însă a continuat să se îndrepte rapid către Georgia şi Carolina de Sud. Milioane de oameni din cele trei state au fugit din calea furiei naturii şi s-au baricadat în case. 

Mulţi au renunţat însă la maşini. Pe bulevardul Bayshore, din Florida, localnicii au ales să se deplaseze cu ajutorul caiacelor. Rafalele de vânt au atins şi 200 de km pe oră, iar nivelul apei a depăşit 23 de centimetri în unele zone. Multe familii au rămas blocate, iar autorităţile au trimis salvatori pentru a-i muta în locuri sigure.

Mii de locuinţe, fără curent electric

Ron DeSantis, guvernator Florida: Am chemat 5500 de membri ai Gărzii Naţionale din Florida. Avem, de asemenea, câţiva membri din Garda de Stat şi mai avem opt echipe de căutare şi salvare. Suntem bine echipaţi pentru a răspunde oricărei provocări ce vine. 

Aproape jumătate de milion de oameni din Florida şi Georgia au rămas fără curent electric, iar mii de zboruri au fost amânate sau anulate. Drumurile au fost acoperite de copaci căzuţi care au făcut şi victime. Un bărbat a murit în Georgia după ce a fost prins sub un arbore. Alţi doi oameni şi-ar fi pierdut viaţa în urma unor accidente rutiere cauzate de drumurile umede. 

Imagini şocante au fost suprinse şi pe şosele. O maşină a fost răsturnată în urma unei mici tornade în Carolina de Sud. Din fericire, cele două persoane din autoturism nu au fost grav rănite. La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, Florida a fost mai fost lovită de un uragan. Ian a dus la moartea a aproape 150 de persoane şi a provocat distrugeri semnificative. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Uraganul Idalia s-a dezlănţuit în Florida. Potopul şi rafalele de vânt de 200 de km pe oră au distrus totul în jur: milioane de oameni, baricadaţi