Antena Meniu Search
x

Uraganul Maria a lăsat în urmă 35 de morţi şi insule distruse în totalitate - FOTO/VIDEO

Uraganul Maria a lăsat în urmă 35 de morţi şi insule distruse în totalitate, iar potrivit meteorologilor americani va creşte în intensitate.

Uraganul Maria a lăsat în urmă 35 de morţi şi insule distruse în totalitate, iar potrivit meteorologilor americani va creşte în intensitate.

Bilanţul celui de al doilea uragan de mare putere care a lovit Caraibele, Maria, a crescut la 35 de morţi – 14 pe mica insulă Dominica, trei în Haiti, doi în Guadalupe, unul în Insulele Virgine şi 15 la Puerto Rico, relatează Reuters şi AFP.

Uraganul Maria, însoţit de vânt cu viteze pe până la 250 de kilometri pe oră, a distrus Puerto Rico, înainte de a-şi continua traiectoria devastatoare spre nordul Republicii Dominicane. După ce a scăzut în instensitate, pentru scurt timp, furtuna s-a intensificat din nou pe măsură ce s-a apropiat de insulele Turks şi Caicos şi de Bahamas, scrie news.ro.

În Puerto Rico, întreaga insulă a rămas fără curent electric, iar pagubele materiale sunt considerabile. Guvernatorul Ricardo Rossello, care a vorbit despre “cea mai devastatoare furtună a secolului”, a estimat că va fi nevoie de luni pentru reluarea alimentării cu electricitate a întregului teritoriu. El a impus restricţii de circulaţie până sâmbătă.

Pe acelaşi subiect

Uraganul Maria, la fel de devastator ca şi Irma

Un bărbat a murit pe insulă lovit de un arbore rupte, iar alte opt au murit înecate la Toa Baja, la 32 de kilometri vest de San Juan.

Trei surori şi-au pierdut viaţa într-o alunecare de teren, în localitatea Utuado.

Trei oameni au murit şi în Haiti, potrivit unui prim bilanţ realizat de Ministerul de Interne. Un bărbat de 45 de ani a murit înecat în comuna Limbe, din Departamentul de nord, în timp ce încerca să traverseze un râu.

Alte două persoane – o femeie de 20 de ani şi un bărbat de 50 de ani – au murit fulgerate la Cornillon, o localitate mică aflată la 40 de kilometri est de capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Uraganul Maria a lăsat în urmă 35 de morţi şi insule distruse în totalitate - FOTO/VIDEO