Antena Meniu Search
x

Video "Urăsc rușii!" Moscova a dat afară din țară o diplomată norvegiană, care a făcut o criză de nervi într-un hotel

Rusia cere joi unei diplomate norvegiene, consulul Elisabeth Ellingsen, pe care o acuză de ”declaraţii rusofobe”, să părăsească ţara, după ce aceasta a declarat că-i detestă pe ruşi într-un schimb de replici la recepţia unui hotel, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 15:45

"Urăsc rușii!" Moscova a dat afară din țară o diplomată norvegiană, care a făcut o criză de nervi într-un hotel
- Captura Twitter

”Subliniem că, după ceea ce s-a întâmplat, prezenţa lui Elisabeth Ellingsen pe teritoriul rus este imposibilă”, anunţă într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Zaharova precizează că ambasadorul Norvegiei în Rusia Rune Resaland a fostconvocat joi la sediul Ministerului rus de Externe, la Moscova, unde i s-a ”prezentat un protest viguros faţă de comportamentul inacceptabil al consulului Elisabeth Ellingsen într-un hotel, la Murmansk, la 6 iulie, când aceasta şi-a permis declaraţii rusofobe şi injurioase”, se arată în comunicat. Diplomaţia norvegiană confirmă convocarea ambasadorului la Moscova şi precizează că viza lui Elisabeth Ellingsen a fost retrasă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Urăsc rușii!" Moscova a dat afară din țară o diplomată norvegiană, care a făcut o criză de nervi într-un hotel