Antena Meniu Search
x

Vaccinare record: Bhutan a reuşit să imunizeze 90% din populaţia eligibilă în doar o săptămână

Bhutan a reuşit performanţa de a vaccina aproape întreaga populaţie elibigilă în doar o săptămână. Mai exact, 90% dintre cetăţenii care se încadrau pentru vaccinul anti-covid, a anunţat ministrul Sănătăţii din Bhutan.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 12:04

Vaccinare record: Bhutan a reuşit să imunizeze 90% din populaţia eligibilă în doar o săptămână
- Profimedia

Bhutan, micuţul stat situat între China şi India, are o populaţie de doar 800.000 de locuitori. Potrivit datelor UNICEF, campania de vaccinare din Bhutan "a fost cea mai rapidă din timpul pandemiei". În aprilie, Bhutan anunţa aceleaşi rezultate la vaccinarea cu prima doză, iar acum raportează aceleaşi cifre la vaccinarea cu rapelul, potrivit AP.

Bhutan a primit doze de vaccin din partea guvernului indian, dar şi din Europa, de la Danemarca, Croaţia sau Bulgaria în ultimele două săptămâni. Bhutan a vaccinat cu Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Potrivit ministrului Sănătăţii din Bhutan, peste 3.000 de medici şi asistenţi medicali au contribuit la campania de vaccinare în cele 1.200 de centre din întreaga ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vaccinare record: Bhutan a reuşit să imunizeze 90% din populaţia eligibilă în doar o săptămână