Antena Meniu Search
x

Vaccinul Johnson & Johnson urmează să fie testat şi pe copiii de până la 12 ani

Johnson & Johnson își va testa vaccinul anti-COVID-19 pe copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Autoritățile de reglementare americane au autorizat o singură doză pentru adulții de 18 ani, nefiind necesar rapelul.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 04.04.2021, 10:35

Studiul în curs de desfășurare testează o serie de doze potențiale și regimuri de dozare
Johnson & Johnson își va testa vaccinul anti-COVID-19 pe copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani - Profimedia Images
  • Vaccinul Johnson & Johnson va fi testat inclusiv pe copiii de până la 12 ani
  • Autoritățile de reglementare americane au autorizat o singură doză pentru adulți

Extinderea studiului va testa mai întâi vaccinarea cu Johnson & Johnson la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani. Dacă vaccinul pare a fi sigur și solicită un răspuns imun în această grupă de vârstă, studiul va fi realizat pe copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Moderna și Pfizer - producătorii celorlalte două vaccinuri Covid autorizate în SUA - au studiile la adolescenți. Testele în ceea ce priveşte vaccinarea la copii nu sunt fără precedent, dar unii critici susțin că în condiţiile în care coronavirusul infectează rar copiii și aproape niciodată nu aproape niciodată nu sunt înregistrate decese, vaccinarea copiilor nu ar fi în beneficiul lor, ci în beneficiul adulților cu risc.

Ce urmăresc viitoarele studii Johnson & Johnson

Adolescenții din Marea Britanie și Spania au început să fie înscrişi în proces. În curând va începe şi înscrierea copiilor și adolescenților cu vârste între 12 și 17 ani în SUA, Canada și Olanda. Apoi, procesul va fi extins pentru a include adolescenții din Brazilia și Argentina, potrivit Daily Mail

Pe acelaşi subiect

Studiul în curs de desfășurare testează o serie de doze potențiale și regimuri de dozare. În prezent, în SUA este autorizat doar regimul cu o singură doză de Johnson & Johnson. Compania continuă studiile și le compară cu un regim compus din două doze. 

Dr. Anthony Fauci a spus că vaccinarea copiilor ar putea juca un rol important în stoparea pandemiei, chiar dacă el și alți oficiali din domeniul sănătății spun că profesorii și elevii nu au nevoie de vaccinuri pentru a se întoarce în siguranță la școală.

Potrivit CDC, mai puțin de trei milioane de copii sub 18 ani au fost infectați și doar 0,01% dintre aceștia au fost uciși de virus. Și nu s-a dovedit până acum că răspândesc virusul pe scară largă în școli. Unii experți spun că copiii nu ar trebui să fie în centrul studiilor, având în vedere riscurile reduse pe care le prezintă virusul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vaccinul Johnson & Johnson urmează să fie testat şi pe copiii de până la 12 ani