Antena Meniu Search
x

Vaccinul Pfizer ar putea fi primul care primeşte autorizaţie completă din partea FDA. Până acum, era utilizat cu autorizaţie de urgenţă

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech ar putea deveni primul vaccin complet autorizat de FDA. Autoritatea din Statele Unite intenţionează să ofere autorizaţie totală în cursul zilei de astăzi, 23 august.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 12:02

Vaccinul Pfizer ar putea fi primul care primeşte autorizaţie completă din partea FDA. Până acum, era utilizat cu autorizaţie de urgenţă
- Shutterstock

Până acum, Pfizer a putut fi utilizat doar cu o autorizaţie de urgenţă, oferită de FDA în decembrie 2020, informează The Guardian. Decizia vine după ce tot FDA a aprobat doza trei pentru persoanele vulnerabile.

Potrivit presei americane, următorul vaccin care ar urma să primească autorizaţie completă este cel produs de Moderna.

Doza suplimentară de vaccin Pfizer scade semnificativ riscul de contaminare cu SARS-CoV-2 - studiu

A treia doză administrată din vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech îmbunătăţeşte semnificativ protecţia împotriva contaminării cu SARS-CoV-2 şi a unei forme grave de boală la oamenii cu vârste de peste 60 de ani, în comparaţie cu cei care au primit două doze, arată un studiu realizat în Israel, citat de news.ro.

Rezultatele studiului au fost publicate duminică de Ministerul israelian al Sănătăţii. Ele au fost prezentate joi la o întâlnire a consiliului de experţi în vaccinare din cadrul ministerului şi publicate online duminică, însă detaliile studiului nu au fost dezvăluite.

Concluziile sunt aceleaşi cu ale unei statistici realizate separat de Maccabi, furnizor de servicii medicale care administrează doza suplimentară în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Vaccinul Pfizer ar putea fi primul care primeşte autorizaţie completă din partea FDA. Până acum, era utilizat cu autorizaţie de urgenţă