Antena Meniu Search
x

Vaccinul Pfizer primește undă verde din partea experților FDA pentru copiii de 5-11 ani

Experții Administrației americane pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor (FDA - Food and Drug Administration) susțin administrarea vaccinului anti-Covid Pfizer la copiii de peste 5 ani. Vaccinul a fost deja autorizat pentru imunizarea adolescenților de peste 12 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.10.2021, 09:02

Vaccinul Pfizer primește undă verde din partea experților FDA pentru copiii de 5-11 ani
Vaccinul Pfizer primește undă verde din partea experților FDA pentru copiii de 5-11 ani - Hepta

Un grup guvernamental american a votat pentru a recomanda vaccinul Pfizer/BioNTech să fie administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Autorizarea de urgență ar putea fi dată în câteva săptămâni, scrie BBC.

În septembrie, compania a declarat că datele sale arată că vaccinul anti-Covid este sigur pentru copiii din această grupă de vârstă. Dacă SUA acordă autorizație de utilizare a vaccinului anti-Covid Pfizer la această grupă de vârstă, aproximativ 28 de milioane de copii din SUA ar putea fi imunizați.

Vaccinul Pfizer, eficient în cazul copiilor de peste 5 ani

S-a constatat că vaccinul induce un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, într-un studiu clinic cu 2.268 de participanţi, au spus companiile luna trecută. În ciuda rezultatelor pozitive, autoritățile de reglementare au trebuit să evalueze și riscul de inflamație a inimii, un efect secundar foarte rar apărut la vaccinarea cu Pfizer și Moderna.

Panelul de experți al FDA a stabilit că beneficiile vaccinării depășesc orice alte riscuri pentru sănătate. Autoritatea de reglementare din SUA a cântărit cu atenție argumentele pro și contra și spune că există motive solide pentru vaccinarea copiilor mici împotriva Covid-19. Deși este puțin probabil ca ei să se îmbolnăvească grav dacă se infectează, copiii pot fi extrem de infecțioși, chiar și în absența simptomelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vaccinul Pfizer primește undă verde din partea experților FDA pentru copiii de 5-11 ani