Vaccinul rusesc Sputnik V pare sigur, eficient - studiu

De Cristian Ionescu.
Publicat: 02.02.2021, 15:54.
Actualizat: 02.02.2021, 15:55

Oamenii de știință ruși spun că vaccinul Sputnik V pare sigur și eficient împotriva COVID-19, potrivit primelor rezultate ale unui studiu avansat publicat într-un jurnal medical britanic.

Vaccinul anti-covid Sputnik 5 ar fi sigur şi eficient

Profi Media

Vaccinul Sputnik V ar fi sigur şi eficient

Informaţia este un impuls important pentru vacciul care este achiziționat din ce în ce mai mult de națiunile din întreaga lume, care încearcă să oprească valul de infecţii şi decese cauzate de pandemie.

Cercetătorii spun că, pe baza studiului lor, care a implicat aproximativ 20.000 de persoane în Rusia în toamna anului trecut, vaccinul este eficient cu aproximativ 91% și că vaccinul pare, de asemenea, să împiedice dezvoltarea formei grave de COVID-19. Studiul a fost publicat online marți în revista Lancet, scrie AFP.

"Rezultatul raportat aici este clar", au scris oamenii de știință britanici Ian Jones și Polly Roy într-un comentariu. "Un alt vaccin se poate alătura acum luptei pentru reducerea incidenței COVID-19".

Vaccinul Sputnik V a fost aprobat de guvernul rus pe 11 august, anul trecut. Președintele Vladimir Putin a dat personal vestea la televiziunea națională și a spus că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată cu acest vaccin. La acea vreme, vaccinul fusese testat doar la câteva zeci de oameni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.