Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Val de entuziasm pentru Kamala Harris, în rândul democraților: zeci de mii de voluntari și donații uriașe. Echipa lui Trump iese la contraatac

Alegeri SUA 2024. Lovitură de teatru pe scena politică americană. Potrivit ultimului sondaj, la trei zile după ce a intrat în cursa pentru preşedinţie, Kamala Harris îl depăşeşte deja pe Donald Trump în preferinţele votanţilor. La primul miting electoral, vicepreşedinta SUA a prezentat alegerile din noiembrie drept o luptă între un fost procuror şi un condamnat penal. Republicanii au atacat în justiţie şi au cerut ca banii strânşi de Joe Biden din donaţii să nu poată fi folosiţi de echipa Kamalei

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 21:00

În faţa unei mulţimi gălăgioase, Kamala Harris a spus că votul pentru preşedinţie înseamnă o alegere între două tipuri de viitor ale ţării. 

"Până la urmă, ne confruntăm cu o întrebare în aceste alegeri. Vrem să trăim într-o ţară cu libertate, compansiune şi stat de drept? Sau o ţară cu haos, teamă şi ură?", a spus Kamala Harris, vicepreşedintele SUA.

Candidata democrată a explicat diferenţele dintre ea şi Trump

Vezi și

"Ca procuror general al Californiei, m-am confruntat cu marile bănci de pe Wall Street şi le-am tras la răspundere pentru fraudă. Donald Trump a fost găsit vinovat de fraudă pentru 34 de capete de acuzare", a declarat Kamala Harris. 

Pe acelaşi subiect

De la intrarea ei în cursa pentru Casa Albă, conturile echipei de campanie s-au umplut cu 126 de milioane de dolari. Iar 28.000 de oameni s-au oferit voluntari în mai puţin de 24 de ore. 

Mulţi dintre ei sunt tineri cu vârsta până în 30 de ani. Valul de susţinere a invadat şi reţelele de socializare. Pe X şi TikTok, emoji-urile cu nuci de cocos şi cocotieri au devenit simbol al tinerilor care votează cu Harris. Totul a pornit de la un discurs mai vechi al vicepreşedintei Statelor Unite, foarte ironizat la acea vreme. 

Un alt clip viral o prezintă pe Kamala în timp ce dansează şi râde şi este caracterizată ca fiind BRAT. Conceptul a fost făcut faimos de cântăreaţa britanică Charli XCX şi înseamnă o persoană un pic zăpăcită, căreia îi place să se distreze. 

Entuziasmul se reflectă şi în sondajul Reuters/Ipsos: Kamala Harris 44%, Donald Trump 42%

Realizat la începutul acestei săptămâni, arată un avantaj de 2% al democratei în faţa lui Donald Trump. Miliardarul de 78 de ani speră să recupereze diferenţa într-o confruntare directă. 

"Sunt dispus să particip la mai multe dezbateri (cu Kamala). Ea nu ar trebui să fie candidatul lor. Ştiţi şi voi, ştiu eu, ştie toată lumea", a declarat Donald Trump.

Până atunci, echipa de campanie a republicanilor a depus o plângere în care acuză tabăra rivală că a încălcat legile atunci când a schimbat numele lui Biden cu cel al Kamalei şi a preluat astfel fonduri de 91 de milioane de dolari. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Val de entuziasm pentru Kamala Harris, în rândul democraților: zeci de mii de voluntari și donații uriașe. Echipa lui Trump iese la contraatac