Antena Meniu Search
x

Video Vameșii britanici din aeroporturi amenință cu greva de sărbători. Guvernul de la Londra e pregătit să trimită armata împotriva lor

Atenţie celor care au de gând să îşi petreacă vacanţa în Marea Britanie! Mai multe aeroporturi de acolo vor fi afectate de greve ale poliţiştilor de frontieră chiar în preajma sărbătorilor. Disputa salarială ar reprezenta motivul pentru care cel puţin 2.000 de agenţi vor ieşi în stradă. Perioada în care se va desfăşura greva va fi 23 - 26 decembrie şi va reluată în 28-31 decembrie, perioade alese special pentru ca întreaga acţiune să fie remarcată, au declarat sindicaliştii.Vor fi vizate şase aeroporturi din Marea Britanie, dar şi un port, iar multe curse vor fi anulate.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 09:14

Vezi și

În jur de 2.000-3.000 de agenţi vor participa la grevă în zilele de 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 şi 31 decembrie, potrivit secretarului general al sindicatului, Mark Serwotka. Întrebat de ce sindicatul a ales perioada Crăciunului pentru acţiunea sa de protest, liderul sindical a răspuns: "Acei oameni își vor pierde salariile când se vor afla în grevă, ei fac grevă ca ultim resort, iar treaba sindicatului este să facă astfel încât acţiunea pe care o organizăm să fie remarcată".

Potrivit sindicatului PCS, cei 100.000 de membri ai săi din multe servicii guvernamentale au votat în favoarea grevei pentru o creştere cu 10% a salariilor, revendicări legate de pensii şi securitatea locului de muncă.

Guvernul promite "noi legi dure" împotriva salariaților care protestează pentru salarii mai mari

"Guvernul poate opri aceste greve mâine dacă pune bani pe masă", a adăugat Mark Serwotka.

Guvernul a indicat deja că intenţionează să recurgă la armată, mai ales în caz de grevă a poliţiştilor de frontieră. Anunţul de miercuri se adaugă celor privind acţiuni greviste în numeroase sectoare, în special în serviciul public de sănătate (NHS).

În şedinţa săptămânală de interpelări în parlament, prim-ministrul conservator Rishi Sunak a promis "noi legi dure" pentru a lupta împotriva consecinţelor grevelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vameșii britanici din aeroporturi amenință cu greva de sărbători. Guvernul de la Londra e pregătit să trimită armata împotriva lor