Antena Meniu Search
x

Video Vânat zeci de minute de mai multe balene ucigașe, un pinguin a căutat salvarea în barca unor turişti

O adevărată lecţie de voinţă dată de un pinguin. Acesta a reuşit să scape de a deveni hrana mai multor balene ucigaşe, după ce a sărit în barca unor turişti. În timpul vânătoarei dramtice, surprinsă în imagini, pasărea înoată cu disperare.

de Monica Palade

la 09.03.2021, 15:43

Vânat zeci de minute de mai multe orci, un pinguin a căutat salvarea în barca unor turişti - Profimedia

După zeci de minute de minute în care şi-a căutat disperat salvarea, pasărea a înţeles că singura lui salvare sunt oamenii care asistau muţi la spectacolul naturii. Aşa că atunci când a simţit că nu mai poate, pinguinul a sărit în barca turiştilor, care i-au făcut loc printre ei.

Bloggerul Matt Karsten, 40 de ani, şi soţia lui, Anna, 32 de ani, făceau un tur printre iceberguri, în Gerlache Strait, Antarctica, când balene ucigașe au început să înoate spre barca lor.

O vânătoare nebună

Mamiferele au văzut pinguinul înotând în apropiere și, simțind că pot lua o gustare rapidă, au început urmărirea păsării. Imaginile surprinse şi care te ţin cu sufletul la gură l-au surprins pe bietul pinguin sărind în mod repetat în apa îngheţată cu balenele ucigaşe în jurul lui.

Când şi-a simţit sfârşitul aproape, pasărea a încercat o săritură în barcă, dar a eşuat. A doua oară a fost însă una de succes şi pasărea a fost ajutată să rămână în barcă, în încurajările celorlalţi turişti, aflaţi pe alte bărci.

Un pinguin dornic de viaţă

„A fost o nebunie să vezi asta cu ochii tăi. Era ca şi cum te-ai fi uitat la un episod din National Geographic. Îmi imaginez că pinguinul a fost foarte eliberat că a scăpat. Mergeam într-o croazieră printre iceberguri când mai multe orca au început să să se joace în apă lângă noi. Au ajuns până la cameră şi au salutat. Brusc au început să îl urmărească pe pinguinul gentoo şi au încercat să îl mănânce”, a povestit Matt Karsten. 

După incident, balenele ucigașe au urmărit o vreme barca. "Au renunțat la final, lăsând pinguinul în siguranță împreună cu noii săi prieten. După ce a călătorit un pic, pinguinul şi-a luat rămas bun şi a sărit în apa îngheţată", a adăugat el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Vânat zeci de minute de mai multe balene ucigașe, un pinguin a căutat salvarea în barca unor turişti