Varianta Delta ar putea deveni dominantă în Franța, "probabil în acest weekend", avertizează ministrul francez al Sănătății

De Redactia Observator.
Publicat: 09.07.2021, 12:22.
Actualizat: 09.07.2021, 12:36

Varianta Delta a SARS-CoV-2, cu ”60% mai contagioasă”, urmează să devină dominantă în Franţa ”probabil în acest weekend”, anunţă vineri ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran, care evocă un ”fenomen destul de apropiat celui de vara trecută” la France Inter.

Ministrul francez al Sănătății avertizează că varianta Delta ar putea deveni dominantă în Franța, "probabil în acest weekend"

Ministrul francez al Sănătății avertizează că varianta Delta ar putea deveni dominantă în Franța, "probabil în acest weekend"

Profimedia Images

Varianta indiană (Delta) - care reprezenta doar 5% dintre contaminări la începutul lui iunie - este pe cale să devină dominantă în Franţa, ”probabil în acest weekend”, a avertizat ministrul. Cauza acestei evoluţii este contagiozitatea virusului.

”Varianta Delta este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale. Ea este pe cale să înlocuiască treptat toate celalte virusuri”, a declarat ministrul. Olivier Véran constată ”o creştere din nou a contaminărilor în Franţa”.

Întrebat dacă este vorba un semn al celui de-al patrulea val covid-19, ministrul a răspuns că ”cea mai importantă este dinamica epidemică. În fiecare săptămână există cu aproximativ 50% mai multe contaminări decât în săptămâna precedentă. Este ceea ce s-a întâmplat la începutul valurilor trecute”.

Citește și:

”Se întâmplă un fenomen destul de apropiat de cel de vara trecută”, a confirmat el. ”Virusul afectează în esenţă persoane tinere, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, care fac puţine forme grave şi care sunt mai puţin vaccinate”, a precizat el.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.