Antena Meniu Search
x

Varoufakis: Merkel deține cheia pentru rezolvarea crizei elene și sper că o va folosi

Ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis a declarat că cea care "deține cheia" pentru rezolvarea actualei crize elene este cancelarul Angela Merkel

Ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis a declarat că cea care "deține cheia" pentru rezolvarea actualei crize elene este cancelarul Angela Merkel

"Șefii de guvern din Uniunea Europeană trebuie să acționeze. Și, dintre ei, Angela Merkel, în calitate de reprezentantă a celei mai importante țări, deține cheia, pe care sper că o va folosi", a declarat ministrul grec, adăugând că guvernul său "este deschis unor noi propuneri ale instituțiilor" internaționale după eșecul de sâmbătă al negocierilor de la Bruxelles.

Miniștrii de finanțe din zona euro au refuzat să extindă cu o săptămână programul de ajutor în derulare, care expiră marți, 30 iunie. Guvernul grec vrea să organizeze la 5 iulie un referendum privind propunerea creditorilor (BCE, FMI și Comisia Europeană), propunere care impune reforme și reduceri bugetare în schimbul unui plan de salvare, și recomandă să se voteze 'Nu'.

Însă dacă instituțiile vor prezenta noi propuneri, iar acestea vor fi "mai bune" decât cele de joi, "vom putea schimba în orice moment recomandarea noastră și să le propunem alegătorilor să le accepte", a mai spus Varoufakis pentru ediția de luni a Bild, într-un interviu din care cotidianul german a publicat duminică fragmente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Varoufakis: Merkel deține cheia pentru rezolvarea crizei elene și sper că o va folosi