Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vestele Galbene, noi violențe la Paris. Protestatarii radicali au distrus vehicule şi magazine

Străzile Parisului au devenit din nou scena unor incidente violente, în cea de-a 23-a sâmbătă de manifestaţii ale "Vestelor Galbene". Protestatarii radicali au incendiat vehicule şi au jefuit şi devastat magazine, fără să se arate impresionaţi de tragedia catedralei Notre-Dame. 

de Redactia Observator

la 21.04.2019 , 12:29

Străzile Parisului au devenit din nou scena unor incidente violente, în cea de-a 23-a sâmbătă de manifestaţii ale "Vestelor Galbene". Protestatarii radicali au incendiat vehicule şi au jefuit şi devastat magazine, fără să se arate impresionaţi de tragedia catedralei Notre-Dame. Dimpotrivă, unii dintre ei au acuzat autorităţile şi pe cei bogaţi că alocă sume uriaşe pentru catedrală, dar nu fac nimic pentru săraci.

Manifestaţiile au fost interzise pe Champs-Elysées, dar şi în vecinătatea catedralei Notre-Dame.

230 de reţinuţi, după un nou protest al Vestelor Galbene

Vezi și

Protestatarii au respectat, în general, traseele stabilite. Dar cei mai radicali au început, din nou, să devasteze magazine şi să incendieze maşini, motociclete şi pubele. 

Forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea. Aproape 230 de persoane au fost reţinute, iar cele mai multe dintre ele au rămas şi peste noapte în arest.

Chiar şi manifestanţii care nu au fost violenţi şi-au exprimat indignarea că pentru Notre Dame se fac donaţii uriaşe, în timp ce milioane de francezi trăiesc în sărăcie.

Unul dintre protestatari spune că "ce s-a întâmplat la Notre-Dame a fost o mare nenorocire. Dar pietrele trebuie să fie mai puţin importante ca oamenii, totuşi". 

Vestele Galbene îl acuză pe Macron că a pus jandarmii pe ei

O altă participantă la proteste spune că "Macron vrea să ne facă să credem că impozitul pe avere nu aduce bani, chiar provoacă pierderi statului, dar marii bogătaşi tocmai au dovedit că sunt plini de bani". 

Oamenii îl acuză pe preşedintele Franţei că "singura lui reacţie a fost să trimită peste noi jandarmii, forţele de ordine, deci nu aşteptăm nimic de la Macron". 

Manifestaţii însoţite şi de violenţe au avut loc şi în marile oraşe din provincie. Autorităţile susţin că, în întreaga ţară, la proteste au luat parte aproape 28.000 de oameni, ceva mai puţini ca acum o săptămână. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Vestele Galbene, noi violențe la Paris. Protestatarii radicali au distrus vehicule şi magazine