Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cum isi spala parul in spatiu femeile-astronaut

Femeile-astronaut nu mai reprezinta de multi ani ceva inedit! Aproape ca nu este misiune spatiala de amploare unde sa nu fie prezenta cel putin o femeie.

Vezi și

Dar v-ati intrebat vreodata cum se spala pe cap femeile din spatiu? O doamna-astronaut din Canada a explicat cum se descurca atunci cand este in misiune.

“Foarte multa lume ma intreaba cum imi spal parul in Spatiu. Asa ca am decis sa va arat cum o fac.

Pentru inceput, avem nevoie de o punga cu apa calda, putin sampon care nu trebuie clatit, un prosop si un pieptan. Incep prin a-mi pune niste apa calda direct pe scalp si am o oglinda aici, astfel incat sa vad ce fac.

Cateodata, apa nu se lipeste de tine, asa ca incerci sa prinzi cat mai multe picaturi. Apoi, imi umezesc tot parul, pana la varfuri. Aplic putin sampon fara clatire pe scalp si masez, ca sa-l intind pana la varfuri.

Cateodata, ma folosesc de pieptan, ca sa ma asigur ca samponul ajunge pe varfuri.

Cat inca mai am samponul pe par, imi iau prosopul si il frectionez, pentru ca nu am cum sa-l clatesc, asa ca prosopul ma ajuta sa elimin murdaria.

Dupa care mai folosesc putina apa. Se numeste sampon fara clatire, dar cred ca e bine sa dai cu putina apa. Chiar scartaie de curatenie in acest moment.

Folosim prosoapele de ceva vreme pe-aici. De vreme ce avem provizii limitate, le folosim cu economie. Pe masura ce parul meu se usuca, apa se evapora si se va transforma in umiditate in aer, iar sistemul nostru de aer conditionat o va colecta, o va condensa si nu peste mult timp, sistemul nostru de procesare a apei o va transforma in apa de baut.

La final, imi mai pieptan o data parul, ca sa descurc, iar pana se usuca, o sa-l las desfacut. Nu o sa-mi fac o coada de cal in timp ce se usuca”, explica astronautul Karen Nyberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » SPECIAL! Cum isi spala parul in spatiu femeile-astronaut