Antena Meniu Search
x

Viaţa va reveni la normal iarna următoare, spune creatorul vaccinului anti-Covid BioNTech - Pfizer

Creatorul vaccinului anti-Covid produs de BioNTech - Pfizer spune că viaţa oamenilor va reveni la normal iarna viitoare și că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.11.2020, 10:13

Profesorul Ugur Sahin vorbește despre vaccinul anti-Covid BioNTech - Pfizer
Profesorul Ugur Sahin vorbește despre vaccinul anti-Covid BioNTech - Pfizer - Profimedia Images
  • Profesorul Ugur Sahin estimează că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului, ducând la „reducere semnificativă a cazurilor”.
  • El a mai spus că obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie.

Profesorul Ugur Sahin a declarat, într-o emisiune la BBC, că impactul unui nou vaccin împotriva Covid-19 va începe să îşi facă efectul în timpul verii, iar viaţa ar trebui să revină la normal până în iarna viitoare, scrie Mediafax.

Ugur Sahin estimează că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului, ducând la „reducere semnificativă a cazurilor”.

Săptămâna trecută, BioNTech şi co-dezvoltatorul Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor are o eficienţă de peste 90%. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste. Într-un interviu la BBC OneSahin a spus că se aştepta ca analizele suplimentare să arăte că vaccinul va reduce transmiterea virusului între oameni.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient", a spus el.

După ce a venit luni anunţul primului vaccin eficient din lume, Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară. Cu toate acestea, Sahin a spus că va dura mai mult. Dacă totul ar continua să meargă bine, a spus el, vaccinul va începe să fie administrat la „sfârşitul acestui an, începutul anului viitor”.

El a mai spus că obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie. Profesorul Sahin a precizat că impactul mai mare se va întâmpla peste un an. „Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor”.

Sahin a adăugat că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Viaţa va reveni la normal iarna următoare, spune creatorul vaccinului anti-Covid BioNTech - Pfizer