Antena Meniu Search
x

Lupte grele la Mosul, cu teroriştii ISIS: armata irakiană a cucerit principalele clădiri guvernamentale din oraş

Forţele de securitate irakiene au capturat marţi sediul Băncii Centrale din Mosul, pe care organizaţia teroristă Statul Islamic a jefuit-o atunci când a cucerit oraşul, în 2014, precum şi principalele clădiri guvernamentale, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat de Reuters

Forţele de securitate irakiene au capturat marţi sediul Băncii Centrale din Mosul, pe care organizaţia teroristă Statul Islamic a jefuit-o atunci când a cucerit oraşul, în 2014, precum şi principalele clădiri guvernamentale, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat de Reuters.

Principalul muzeu din Mosul, care a fost avariat şi hejuit de militanţi, a fost cucerit de asemenea.

Cucerirea complexului de clădiri guvernamentale va ajuta forţele irakiene să atace militanţii din centrul vechi al Mosulului şi marchează un pas simbolic către impunerea autorităţii statului în oraş, deşi clădirile au fost distruse şi nu sunt folosite de ISIS.

Militarii din forţa de intervenţie rapidă au cucerit şi o clădire unde funcţiona principalul tribunal al ISIS, a declarat locotenent-colonelul Abdel Amir al-Mohammadawi, un purtător de cuvânt al unităţilor de elită ale Ministerului de Interne.

Pe acelaşi subiect

Instanţa era cunoscută pentru sentinţele dure, inclusiv condamnări la lapidare, aruncarea oamenilor de pe acoperişuri sau tăierea mâinilor - o reflecţie a ideologiei extremiste a Statului Islamic.

"Au ucis zeci de (militanţi - n.r.) ISIS", a declarat oficialul.

Forţele guvernamentale au preluat la începutul anului controlul asupra jumătăţii estice a bastionului Mosul, iar luna trecută au început să înainteze pe malul vestic al râului Tigru.

O mare victorie a fost reprezentată de preluarea controlului asupra aeroportului Mosul, care este situat în partea vestică a Tigrului.

Operaţiunea de la Mosul, care a început pe 17 octombrie, va intra acum într-o fază mai complicată, în zona dens populată a centrului vechi, unde s-ar ascunde mii de militanţi în rândul populaţiei civile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Lupte grele la Mosul, cu teroriştii ISIS: armata irakiană a cucerit principalele clădiri guvernamentale din oraş