Antena Meniu Search
x

VIDEO MASACRU în ape protejate! Japonezii măcelăresc balene

Imaginile șocante au fost surprinse din elicopter de un grup de ecologiștii numit Sea Shepherd. Aceștia susțin că japonezii au hăituit și ucis 3 balene, chiar în sanctuarul protejat de lege din Noua Zeelandă.

Filmarea surprinde nava Nisshin Maru pe puntea căreia zac cele trei mamifere într-o baltă de sânge. În jurul lor, se plimbă mai mulți pasageri ai navei.

E o secvență grotească, sângeroasă și primitivă, care nu are ce căuta în lumea modern, a spus Bob Brown, liderul ecologiștilor australieni, citat de publicația britanică Daily Mail.

Acesta a mai precizat că acțiunea care s-a desfășurat într-un sanctuar protejat reprezintă o încălcare brutală a legilor internaționale.

În replică, Ministrul de Externe din Noua Zeelandă a negat că vânătoarea ar fi avut loc în apele teritoriale ale țării, condamnând în același timp practica și numind-o barbară și fără sens.

Noua Zeelenadă a cerut în nenumărate rânduri Japoniei să înceteze programul de vânătoare și chiar a sesizat Curtea Supremă Internațională, cerând ca practica să fie declarată ilegală. Răspunsul va veni în cursul acestui an.

sursa: Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO MASACRU în ape protejate! Japonezii măcelăresc balene