Antena Meniu Search
x

Momentul în care ruşii distrug barajul Karachun şi inundă oraşul Krivoi Rog. Apa a crescut cu 2,5 metri. VIDEO

Ruşii au atacat pe 14 septembrie infrastructura hidrotehnică ucraineană din vestul regiunii Dnipropetrovsk. Opt rachete de croazieră rusești au lovit ținte din oraşul Krivoi Rog, distrugând barajul Karachun și au provocat inundații extinse în regiune. Obiectivul ruşilor este să oprească sau să îngreuneze operațiunile ucrainene de peste râul Inhuleţ, susţine Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War).

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 13:15

Vezi și

În ciuda inundaţiilor, joi nivelul apei de pe râul Inhuleţ a scăzut cu 40 de centimetri și continuă să scadă, potrivit șefului administrației militare civile din regiunea Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, citat de CNN. "Mulțumesc salvatorilor, serviciilor de urgență și tuturor celor care au lucrat noaptea și continuă să lucreze acum. Fiecare dintre voi a făcut o treabă incredibilă”, a spus Reznichenko joi într-o postare pe Telegram. Miercuri nivelul apei pe râul Inhuleţ a crescut cu 2,5 metri, potrivit ISW. Rușii au distrus și un pod din apropiere. 

Miercuri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ruşii au lovit barajul lacului de acumulare Karachun din Krivoi Rog. Atacurile au distrus o stație de pompare a apei și au inundat terasamentele, care se află la doar câțiva metri de clădiri rezidențiale, potrivit ucrainenilor. Locuitorii din Krivoi Rog - cel mai mare oraș din centrul Ucrainei - au fost îndemnaţi de autorități să plece din case din cauza riscului de inundații, scrie CNN.

Râul Inhuleţ se află la sud de oraşul Krivoi Rog și strategic reprezintă o zonă importantă pentru contraofensiva ucraineană de-a lungul graniței între regiunile Herson-Nikolaev, scriu experţii americani de la ISW. Ruşii au distrus barajul Karachun pentru a ataca podurile de pontoane ucrainene aflate în aval, în contextul în care trupele ucrainene ar încearcă să avanseze prin capul de pod peste râul Inhuleţ, lângă localitatea Davydiv Brid (Davîdiv Brid) în Herson.

"Dragi locuitori din Krivoi Rog, astăzi rușii au comis un alt act terorist. Opt rachete de croazieră au lovit o structură hidrotehnică foarte mare din Krivoi Rog. Vor să inunde pur și simplu o parte din orașul nostru", a spus șeful administrației militare civile a orașului, Oleksander Vilkul, într-o postare pe Telegram. Potrivit relatărilor de pe Telegram apa ar fi ajuns până în centrul oraşului Krivoi Rog. 

Pe acelaşi subiect

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Momentul în care ruşii distrug barajul Karachun şi inundă oraşul Krivoi Rog. Apa a crescut cu 2,5 metri. VIDEO