Antena Meniu Search
x

Update! SBU anunță că A CAPTURAT zece parașutiști ruși

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut în estul Ucrainei zece paraşutişti militari ruşi, care erau "înarmaţi"

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut în estul Ucrainei zece paraşutişti militari ruşi, care erau "înarmaţi"

UPDATE 14:00 "N-am văzut pe unde am trecut graniţa. Ni s-a spus doar să ne pregătim pentru un marş de 70 de kilometri (care va dura) trei zile. Totul este foarte diferit aici, nu aşa cum se vede la televizor. Am fost trimişi pe post de carne de tun", spune militarul în înregistrare.

UPDATE 11:50 Militarii ruși au traversat frontiera ucraineană din greșeală, în timpul unei patrulări de rutină, iar în cadrul reținerii nu au opus rezistență. Informația a fost furnizată de un reprezentant al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

”Soldații cu adevărat patrulau frontiera ruso-ucraineană, au traversat-o, se pare din întâmplare, pe un sector nemarcat. Din câte știm, în timpul reținerii lor de către Forțele Armate ale Ucrainei ei nu au opus rezistență”, se spune în declarația oficialului militar rus.

Potrivit unui comunicat, militari din cadrul Regimentului 331 din Divizia 98, situată în centrul Rusiei, au fost reţinuţi în apropiere de oraşul Zerkalnîi, în regiunea Doneţk.

"Militarii ruşi aveau asupra lor acte de identitate şi arme", afirmă serviciul ucrainean, conform Deschide.md. Într-un video postat pe internet, unul dintre aceștia își prezintă plăcuța de identificare. Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, a confirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că aceşti "militari" au fost reţinuţi luni.

Paraşutiştii ruşi au afirmat în timpul interogatoriului că nu ştiau despre "incursiunea în Ucraina". "Doar ofiţerii ruşi au fost informaţii despre asta".

"Convoiul era format, în special, din vehicule blindate, 12 dintre care au fost distruse după primul atac al armatei. De asemenea, au fost distruse câteva tancuri", anunţă armata implicată în operaţiunea "antiteroristă" din estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Update! SBU anunță că A CAPTURAT zece parașutiști ruși