Antena Meniu Search
x

Violențe la porțile Betleemului

Zeci de palestinieni creştini, care voiau să îşi petreacă sărbătorile în Betleem, au fost respinşi cu forţa de la porţile oraşului

Vezi și

Zeci de palestinieni creştini, care voiau să îşi petreacă sărbătorile în Betleem, au fost respinşi cu forţa de la porţile oraşului. 

Cu doar o zi înainte de Ajunul Crăciunului soldaţii israelieni i-au îndepărtat cu forţa pe zeci de palestinieni, unii dintre ei îmbrăcaţi în Moş Crăciun, de la porţile oraşului Betleem.

Militarii susţin că au recurs la violenţă după ce au fost atacaţi cu pietre de palestinieni, dar imaginile suprinse de jurnalişti îi contrazic.

Doar câţiva palestinieni creştini au primit acordul autorităţilor israeliene să ajungă la Betleem, unde vor lua parte la festivităţile de Crăciun. În acest timp, în spatele porţilor, pregătirile pentru cea mai sfântă sărbătoare a anului sunt în toi, iar atmosfera este una liniştită.

În ultima vreme, palestienienii au organizat mai multe proteste soldate cu violenţe, pentru a denunţa politica Ierusalimului, care, spun ei, le îngrădeşte accesul în locurile sfinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Violențe la porțile Betleemului