Antena Meniu Search
x

Parade militare de amploare în Rusia şi China. Vladimir Putin a participat la Ziua Marinei, în Sankt Petersburg

Parade militare de amploare în Rusia şi China. La Sankt Petersburg, navele militare au defilat cu ocazia Zilei Marinei, eveniment la care a participat şi preşedintele Vladimir Putin. China a sărbătorit ieri 90 de ani de la înfiinţarea armatei sale, ocazie cu care militarii au mărşăluit într-o paradă impresionantă.

Vezi și

Parade militare de amploare în Rusia şi China. La Sankt Petersburg, navele militare au defilat cu ocazia Zilei Marinei, eveniment la care a participat şi preşedintele Vladimir Putin. China a sărbătorit ieri 90 de ani de la înfiinţarea armatei sale, ocazie cu care militarii au mărşăluit într-o paradă impresionantă.

Preşedintele Putin a participat ieri la parada de ziua Marinei, la Sankt Petersburg. Liderul de la Kremlin a trecut în revistă trupele, apoi a urmărit spectacolul cu ambarcaţiuni militare. Putin a ţinut un discurs în care a felicitat marinarii. 

"Astăzi, Flota Navală nu îşi îndeplineşte numai obiectivele ei, ci este capabilă să facă faţă unor noi provocări. Are o contribuţie semnificativă în lupta împotriva terorismului şi a pirateriei", a spus Vladimir Putin.

Tot ieri, China a marcat 90 de ani de existenţă a armatei printr-o paradă militară de proporţii. 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Xi Jinping a participat la parada care a avut loc la o bază militară din nordul ţării. La final, liderul chinez le-a vorbit militarilor despre îndatoririle lor. 

"Trebuie, în mod clar, să menţineţi principiile armatei, o armată reformată şi mai puternică, o armată mai nouă din punct de vedere ştiinţific şi o armată condusă de lege", a spus liderul chinez.

Forţele armate chineze, cele mai numeroase din lume, se află în plin program de modernizare. Acesta include investiţii în tehnologii şi echipamente noi, iar bugetul alocat în acest sens este de 132 de miliarde de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Parade militare de amploare în Rusia şi China. Vladimir Putin a participat la Ziua Marinei, în Sankt Petersburg