Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin ameninţă Occidentul: Rusia e pregătită să anexeze 15% din teritoriul Ucrainei şi să-l apere cu arme nucleare

Vladimir Putin se pregăteşte să anexeze vineri zonele ucrainene ocupate, în care s-au desfăşurat zilele acestea aşa-zisele referendumuri. Este vorba despre patru regiuni care însumează circa 15% din teritoriu. Liderul de la Kremlin şi apropiaţii săi transmit lumii că, după oficializarea scrutinului cu rezultat previzibil, Rusia are dreptul să îşi folosească tot arsenalul din dotare ca să apere noul district, inclusiv cel nuclear.

de Redactia Observator

la 27.09.2022, 21:09

Vezi și

Pentru a doua oară în nicio săptămână, liderul de la Kremlin atrage atenţia că Rusia este pregătită să-şi apere teritoriul cu toată forţa de care dispune, chiar şi cea nucleară. Se foloseşte de aceeaşi retorică cu care a justificat invazia Ucrainei - protejarea cetăţenilor ruşi de acolo. "Desigur, în contextul de azi cu operaţiunea militară specială şi referendumul din Donbas, salvarea oamenilor din toate teritoriile unde se organizează referendumul este prioritară şi se află în centrul atenţiei întregii noastre societăţi şi a ţării. Este ceva normal pentru că are legătură cu evenimente dramatice", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

În Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie azi a fost ultima zi în care oamenii au mai putut vota

Şi fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează Occidentul că ameninţarea nucleară nu este o cacealama. "Trebuie să le amintesc din nou celor prea surzi, care se pot auzi doar pe ei: Rusia are dreptul să folosească arme nucleare dacă este necesar", a fost mesajul postat pe Telegram de Dmitri Medvedev. Statele Unite au pus în gardă Rusia: vor fi consecinţe catastrofale, dacă se foloseşte de armamentul nucelar. "Cred că Rusia a ajuns, unde a ajuns, pentru că nu este nimeni în sistem să îi spună lui Putin că ceea ce face este greşit", a declarat Antony Blinken, secretar de stat al SUA.

În Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie azi a fost ultima zi în care oamenii au mai putut vota pentru sau împotriva unirii cu Rusia în referendumuri ilegale puse în scenă de Kremlin. Jumătate din cei 4 milioane de locuitori eligibili să voteze s-au prezentat la urne, iar Exit-poll-urile arătau că peste 90% dintre votanţi şi-ar dori alăturarea la Federaţia condusă de Putin. Nu este de mirare pentru că scrutinul s-a desfăşurat sub ameninţarea armelor, iar mulţi dintre cei ostili Rusiei au părăsit teritoriile ocupate.

Putin se pregătește să anunțe oficial anexarea teritoriilor ucrainene, vineri, într-un discurs în faţa Parlamentului de la Moscova, potrivit informaţiilor serviciilor secrete militare britanice. Cele patru regiuni ucrainene ar urma să devină un district rusesc, condus de controversatul Dmitri Rogozin, cel care în urmă cu 8 ani a ameninţat direct ţara noastră cu armele nucleare, după ce avionul său nu a primit drept de survol în spaţiul aerian românesc. În timp ce se pregăteşte să îşi mărească teritoriul, Rusia are tot mai multe probleme în interiorul actualelor graniţe. Mii de bărbaţi continuă să fugă din ţară pentru că nu vor să ia parte la războiul lui Putin. Cozile de maşini de la graniţele ruse se văd din satelit. Oficialii ruşi vor să-i oprească acum cu armata să mai plece, iar patriarhul Kiril le-a transmis că dacă vor muri pe front li se vor ierta toate păcatele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin ameninţă Occidentul: Rusia e pregătită să anexeze 15% din teritoriul Ucrainei şi să-l apere cu arme nucleare