Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin ar plănui să-l reinstaleze în funcția de președinte al Ucrainei pe Viktor Ianukovici

Liderul rus Vladimir Putin vrea să-l reinstaleze pe Viktor Ianukovici în funcția de președinte al Ucrainei. Fostul lider de la Kiev ar fi în prezent la Minsk, iar Kremlinul pregătește o operațiune specială pentru a-l înlocui pe Zelenski, potrivit surselor Ukrainska Pravda din serviciile de informații ucrainene.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.03.2022, 13:37

Vladimir Putin plănuiește să-l reinstaleze în funcția de președinte al Ucrainei pe Viktor Ianukovici
Vladimir Putin plănuiește să-l reinstaleze în funcția de președinte al Ucrainei pe Viktor Ianukovici - Profimedia

Surse citate de publicația ucraineană Pravda indică faptul că Vladimir Putin ar pregăti o operațiune specială pentru a-l înlocui pe Volodimir Zelensk cu Viktor Ianukovici. Fostul președinte ucrainean, înlăturat în 2014 de la conducerea țării, în urma protestelor numite generic Euromaidan, s-ar afla în prezent la Minsk.

În 24 ianuarie 2019, Viktor Ianukovici a fost găsit vinovat de înaltă trădare și condamnat la 13 ani de închisoare, deși Procuratura Generală a Ucrainei a insistat asupra unei pedeapse de 15 ani de închisoare, pentru atac asupra integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei, trădare de stat și complicitate cu agresiunea militară împotriva Ucrainei.

Viktor Ianukovici a fost președinte al Ucrainei în perioada 2010-2014. El a fugit în Rusia după revolta proeuropeană din Piaţa Maidan, care s-a încheiat în februarie 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin ar plănui să-l reinstaleze în funcția de președinte al Ucrainei pe Viktor Ianukovici