Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Vladimir Putin despre România, în contextul relațiilor tot mai tensionate cu Occidentul

Vladimir Putin a declarat, marți, într-o ceremonie de prezentare a scrisorilor de acreditare a unor noi ambasadori, că Rusia contează pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România, adăugând că există un bun potențial de cooperare în ceea ce privește regiunea Mării Negre.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.05.2021, 18:45

Vladimir Putin, la ceremonia de acreditare a ambasadorilor la Moscova
Vladimir Putin, despre România: Există un potenţial de cooperare în ceea ce privește regiunea Mării Negre - Profimedia Images

Declarația a fost făcută de liderul de la Kremlin în cadrul prezentării scrisorilor de acreditare a 23 de ambasadori la Moscova, printre care și Cristian Istrate, noul şef al misiunii diplomatice a României.

”Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România, suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice şi umanitare. Există un potenţial destul de bun de cooperare în ceea ce privește regiunea Mării Negre”, a spus Vladimir Putin, scrie en.kremlin.ru.

La ceremonia de la Kremlin au mai fost prezenţi şefii misiunilor din  Republica Moldova, Polonia, Elveția și Olanda. În  discursul său, Vladimir Putin a punctat pentru fiecare stat in parte aşteptările Rusiei în dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Scandal diplomatic România - Rusia

Relațiile dintre România și Rusia au fost marcate recent de un scandal diplomatic, după ce autoritățile de la noi din țară au declarat persona non-grata un oficial din Ambasada Rusiei la București, acuzat de spionaj.

Drept răspuns, Rusia a decis expulzarea adjunctului atașatului militar al Ambasadei României la Moscova.

Alexey Grishae, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata la finalul lunii aprilie. Alexey Grishae era acuzat de spionaj. Mai exact el ar fi încercat să obțină informații despre activitatea forțelor NATO în ţara noastră și a aliaților europeni ai României.

Alexey Grishae ar fi încercat fără succes să convingă anumite persoane care l-ar fi putut ajuta să strângă aceste date pentru Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mesajul lui Vladimir Putin despre România, în contextul relațiilor tot mai tensionate cu Occidentul