Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, discurs video după explozia din Crimeea. Liderul rus spune că este gata să ajute la rezolvarea problemelor alimentare globale

Rusia este pregătită să participe la rezolvarea problemelor alimentare globale şi să ajute în special ţările cele mai sărace, a declarat duminică preşedintele Vladimir Putin în discursul video susţinut cu ocazia Zilei Muncitorilor din Agricultură şi Industria de Prelucrare, relatează agenţia de presă rusă TASS.

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 13:13

Vladimir Putin, discurs video după explozia din Crimeea. Liderul rus spune că este gata să ajute la rezolvarea problemelor alimentare globale - Profimedia

”Răspundem integral cererii interne de produse de bază, esenţiale şi asigurăm securitate alimentară credibilă. În plus, ne dezvoltăm potenţialul de export şi - aş dori să subliniez acest lucru - suntem pregătiţi să ne aducem contribuţia în depăşirea provocărilor alimentare globale şi să oferim asistenţa necesară celor mai sărace naţiuni în curs de dezvoltare”, a afirmat Vladmir Putin în discursul său, potrivit News.ro. Liderul rus a subliniat că aceste realizări sunt rezultatul direct al eforturilor muncitorilor din agricultură şi din industria de prelucrare, a căror muncă este dificilă, dar foarte importantă şi responsabilă. ”Munca sub presiunea sancţiunilor fără precedent ridică noi provocări sectorului agricol. Le vom aborda în comun, cu sprijinul statului, folosind restricţiile impuse pentru propria noastră dezvoltare”, a adăugat Vladimir Putin. 

În plus, liderul de la Kremlin a menţionat că Rusia trebuie să îşi îmbunătăţească ”suveranitatea tehnologică în agricultură”. ”

Prin urmare, trebuie să ne îmbunătăţim potenţialul în selecţia, genetica seminţelor şi înmulţirea prin seminţe, să încurajăm tranziţia către echipamente şi tehnologii moderne şi să creăm condiţiile pentru un flux suplimentar de investiţii”, a spus președintele rus, care a precizat că guvernul de la Moscova a aprobat în septembrie strategia sectorială actualizată care include aceste sarcini.

Putin a autorizat FSB să consolideze măsurile de protecţie a podului din Crimeea

Pe acelaşi subiect

Discursul lui Putin vine la o zi după deflagrația care a avariat, ieri, podul Kerci din Crimeea.

de Rusia. Tot sâmbătă, preşedintele rus a semnat un decret care conferă Serviciul Federal de Securitate (FSB) ''autoritatea de a organiza şi coordona măsurile de protecţie a transportului prin strâmtoarea Kerci, a reţelei electrice a Federaţiei Ruse către peninsula Crimeea şi a principalului gazoduct dintre Krasnodar şi Crimeea''.

Un camion a explodat sâmbătă dimineaţă pe podul din Crimeea provocând un incendiu la şapte rezervoare de combustibil dintr-un tren-cisternă şi avariind parţial infrastructura şi provocând moartea a cel puţin trei persoane. Traficul auto şi feroviar a fost deja restabilit parţial. Înainte de emiterea acestui decret de către Kremlin, liderul cecen Ramzan Kadârov a invitat unităţile sale să păzească podul în viitor. Responsabilitatea pentru securitatea podului a fost împărţită până acum între trei părţi, potrivit deputatului rus Alexandr Hinştein. Ministerul Apărării a monitorizat spaţiul aerian, Garda Naţională Rosgvardia s-a ocupat de supravegherea maritimă, iar traficul rutier şi rutele feroviare erau controlate de Ministerul Transporturilor.

Explozia este cercetată de Comitetul de Investigaţii al Rusiei, care a deschis o anchetă şi cu privire la proprietarul camionului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, discurs video după explozia din Crimeea. Liderul rus spune că este gata să ajute la rezolvarea problemelor alimentare globale