Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin este îndrăgostit!

Preşedintele rus, de regulă foarte discret în privinţa vieţii sale personale, a făcut chiar el mărturisirea în obişnuita conferinţă de presă de sfârşit de an. Putin a abordat, fireşte, mai mult subiecte serioase: criza financiară sau tensiunea din relaţiile cu Ucraina şi Occidentul

Vezi și

Vladimir Putin este îndrăgostit! Preşedintele rus, de regulă foarte discret în privinţa vieţii sale personale, a făcut chiar el mărturisirea în obişnuita conferinţă de presă de sfârşit de an. Putin a abordat, fireşte, mai mult subiecte serioase: criza financiară sau tensiunea din relaţiile cu Ucraina şi Occidentul

El a făcut, totuşi, şi câteva glume, ca să-i mai destindă pe ruşii îngrijoraţi de problemele cu care se confruntă ţara.

Ca răspuns la o întrebare, Vladimir Putin a spus că păstrează relaţii prieteneşti cu soţia sa, de care a divorţat anul trecut. Dar apoi a surprins pe toată lumea când a relatat o discuţie cu un prieten de-al său din străinătate.

M-a întrebat: "ascultă, există iubire în viaţa ta?" Am răspuns, cum adică? "Ei bine, iubeşti pe cineva?" Am spus: ei bine, da. "Şi acea persoană te iubeşte?" Am spus: da. Probabil credea că am devenit o bestie. "Ei bine", mi-a spus, "atunci, slavă Domnului," şi a băut o votcă, "totul e în regulă".

Preşedintele nu a precizat cine i-a readus iubirea în viaţă dar presa îi atribuie o relaţie cu o fostă gimnastă mult mai tânără. Pe un ton mai sever, Putin a denunţat atitudinea Occidentului faţă de Rusia, ţară comparată, adesea, cu un urs siberian.

Poate că ursul nostru ar trebui doar să stea liniştit, să nu mai gonească porcii şi purceluşii prin taiga, să mănânce doar fragi şi miere şi, atunci, poate l-ar lăsa în pace? Nu, nu l-ar lăsa, pentru că vor încerca mereu să-l pună în lanţ. Şi dacă ar reuşi să-l pună în lanţ, i-ar smulge şi colţii şi ghearele. Pe limba zilelor noastre, asta se numeşte "forţe de descurajare nucleară".

În aceeaşi notă, Putin nu a uitat să amintească de România când a condamnat scutul american anti-rachetă, calificat drept "un nou zid al Berlinului".

În ce priveşte economia, preşedintele a dat asigurări că prăbuşirea rublei va fi stopată şi în cel mult doi ani Rusia va ieşi din criză şi mai puternică decât înainte. Spre final, Putin a încercat să glumească pe seama unui jurnalist, aparent puţin ameţit, care a adus vorba despre kvas, tradiţionala băutură uşor alcoolică a ruşilor.

Gluma s-a dovedit a nu fi prea reuşită deoarece ziaristul nu băuse nimic: el a suferit recent două atacuri cerebrale şi nu s-a restabilit pe deplin. Conferinţa de presă a durat mai bine de trei ore. Între timp, câteva zeci de oameni au încercat să protesteze în faţa sălii unde avea loc evenimentul, dar poliţia a restabilit ordinea fără menajamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin este îndrăgostit!