Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin îşi încordează muşchii de dragul popularităţii

Preşedintele rus apare într-un filmuleţ în care face exerciţii fizice, alături de Dmitri Medvedev, în casa lui de vacanţă de lângă Soci. În timp ce mulţi ar privi imaginile ca pe un exemplu de viaţă sănătoasă dat de preşedintele rus, criticii le văd mai degrabă ca pe o încercare de a recăpăta încrederea ruşilor

Vezi și

Preşedintele rus apare într-un filmuleţ în care face exerciţii fizice, alături de Dmitri Medvedev, în casa lui de vacanţă de lângă Soci. În timp ce mulţi ar privi imaginile ca pe un exemplu de viaţă sănătoasă dat de preşedintele rus, criticii le văd mai degrabă ca pe o încercare de a recăpăta încrederea ruşilor. 

Sub privirea atentă a secundului său politic, Vladimir Putin se antrenează asiduu. Îmbrăcat într-un tricou alb, pantaloni sport de culoare gri şi adidaşi, liderul de la Kremlin nu trece cu vederea nicio grupă musculară. Înregistrarea este făcută în sala de sport a reşedinţei de vacanţă a preşedintelui, de lângă Soci şi, pentru ca imaginea stilului de viaţă sănătos pe care liderul o duce să fie perfectă, Putin şi oaspete lui apar în timp ce iau şi micul dejun. Unul nu tocmai obişnuit pentru cei mai mulţi dintre noi. Meniul este format din carne la grătar, urmată de un ceai.

Pentru Vladimir Putin este doar cel mai recent clip dintr-o lungă serie de filmări. atipice pentru un şef de stat. Indiferent că a călărit la bustul gol, a vânat tigri, a montat dispozitive de urmărire urşilor polari sau a pilotat avioane, inclusiv supersonice, înregistrările au avut acelaşi scop. Să îl prezinte ca pe omul de fier al Rusiei. Iar filmarea la sala de gimnastică vine la doar câteva zile după ce sondajele au anunţat că popularitatea îi e în scădere. Un sondaj indică o cotă de 72% în luna august, faţă de 76 procente în luna mai. Analiştii străini spun că imaginea preşedintelui rus începe să sufere din cauza scăderii nivelului de trai în Rusia. Preţurile au explodat, iar rubla s-a prăbuşit în urma căderii barilului la petrol, dar mai ales a sancţiunilor impuse de Occident, din cauza rolului jucat de Kremlin în criza din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin îşi încordează muşchii de dragul popularităţii