Antena Meniu Search
x

Putin a anunţat strategia militară a Rusiei în 2023: Ne vom asigura că forțele nucleare sunt pregătite de luptă

Vladimir Putin a ținut miercuri un discurs în care a vorbit despre situația din Ucraina și în care a prezentat obiectivele militare ale Rusiei. Potrivit The Guardian, liderul de la Kremlin a subliniat că țara sa își va îndeplini toate obiectivele stabilite în ceea ce numește "operațiunea militară specială" din Ucraina. În plus, acesta a subliniat importanța echipării forțelor armate și a forțelor nucleare pentru securitatea națională.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 15:24

Vladimir Putin va pronunţa miercuri un discurs important şi substanţial, anunţă Kremlinul
Vladimir Putin va pronunţa miercuri un discurs important şi substanţial, anunţă Kremlinul - Profimedia

În discursul său în care a prezentat planurile militare ale țării sale oficialilor din domeniul Apărării de la Moscova, Putin a declarat că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt gata de luptă și că nu există limite financiare în ceea ce privește echiparea armatei.

Vladimir Putin a acuzat NATO că îşi foloseşte toate capacităţile împotriva Rusiei şi i-a îndemnat pe liderii militari ruşi să folosească în Ucraina experienţa dobândită în luptele din Siria. De asemenea, liderul rus a declarat că Rusia trebuie să ia în mod special notă de importanţa dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei,  supranumită şi "Satan II", va fi gata de desfăşurare în viitorul apropiat.

Liderul de la Kremlin a dat asigurări că Rusia îşi va îndeplini toate obiectivele "operaţiunii speciale" din Ucraina şi a promis că va oferi forţelor armate tot ceea ce vor cere pentru a le sprijini incursiunea din Ucraina.

El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni de sfârşit de an cu principalii oficiali din domeniul apărării. În discursul rostit cu această ocazie, Putin a prezentat şefilor apărării de la Moscova planurile sale militare.

Pe acelaşi subiect

Kremlinul a anunțat un discurs important al lui Putin

Preşedinţia rusă a declarat că nu vede nicio şansă pentru convorbiri de pace cu Kievul în contextul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski efectuează miercuri o vizită la Washington. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că livrările de arme occidentale către Ucraina vor conduce la o ''adâncire'' a conflictului.

Pe de altă parte, preşedinţia rusă a anunţat că în acest an Vladimir Putin nu va susţine discursul tradiţional în faţa parlamentului Federaţiei Ruse. Săptămâna trecută, Kremlinul a anunţat că Putin nu va organiza nici conferinţa de presă prevăzută de obicei pentru finalul anului.

Tot miercuri, Kremlinul a precizat că preşedintele Vladimir Putin nu are intenţia de a purta discuţii cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, în timpul vizitei acestuia în Rusia ce va avea loc joi. Grossi se va deplasa în Rusia pentru a discuta despre crearea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare Zaporojie, din sudul Ucrainei. Centrala Zaporojie, aflată în teritoriul ocupat de forţele ruse, a fost ţinta atacurilor repetate de care părţile beligerante se acuză reciproc, sporind temerile privind un dezastru nuclear. 

Kremlinul reacţionează la vizita lui Volodimir Zelenski la Washington: Nu poate ieşi nimic bun

Kremlinul a declarat că nu va ieşi nimic bun din vizita de miercuri a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington miercuri, iar Rusia nu vede nicio şansă de a purta discuţii de pace cu Kievul, relatează The Guardian.

Într-o convorbire cu jurnaliştii, Dmitri Peskov a declarat că prin continuarea livrărilor de arme către Ucraina, Occidentul duce către o "adâncire" a conflictului, care s-ar putea întoarce împotriva Kievului. "Furnizarea de arme continuă, iar gama de arme furnizate se extinde. Toate acestea, bineînţeles, duc la o agravare a conflictului. Acest lucru nu este de bun augur pentru Ucraina", a avertizat Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Putin a anunţat strategia militară a Rusiei în 2023: Ne vom asigura că forțele nucleare sunt pregătite de luptă