Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Volodimir Zelenski: Ucraina a creat prima rachetă balistică

Război în Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat marţi că Ucraina a dezvoltat prima rachetă balistică, relatează Ukrainska Pravda. În urmă cu 2 zile, liderul de la Kiev a declarat că armata sa are o nouă armă, o dronă-rachetă de producţie proprie, numită Palianîţia. 

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 16:01

Volodimir Zelenski Ucraina a creat prima rachetă balistică
Volodimir Zelenski Ucraina a creat prima rachetă balistică - Profimedia

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat marţi în cadrul unei conferințe de presă că Ucraina continuă să își dezvolte complexul militaro-industrial care a creat prima rachetă balistică.

 "Ce alte evoluții mai sunt în Ucraina? Ei bine, mi se pare prea devreme să vorbesc despre asta, dar... A avut loc un test pozitiv al primei rachete balistice ucrainene. Felicit complexul nostru militaro-industrial pentru acest lucru", a transmis Zelenski. 

Liderul de la Kiev a adăugat că nu poate oferi mai multe detalii despre rachetă, dar a decis să facă anunţul pentru ca societatea să-i poată aprecia "pe cei care lucrează 24/7 în întreprinderile de apărare"

Articolul continuă după reclamă

Zelenski a anunţat pe 24 august că armata ucraineană a lovit Rusia pentru prima dată cu o nouă armă, racheta - dronă Palianîţia.  Zelenski susţine că noua clasă de arme ucrainene a fost utilizată pentru o lovitură de succes asupra unei ţinte din Rusia, dar nu a spus unde.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Volodimir Zelenski: Ucraina a creat prima rachetă balistică