Antena Meniu Search
x

Galerie foto Volodimir Zelenski, vizită în oraşul Bahmut. S-a întâlnit cu militarii şi a decorat soldaţii pe linia frontului

Volodimir Zelenski a vizitat marţi oraşul Bahmut, pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească de mai multe luni. Preşedintele ucrainean merge frecvent în zone din apropierea liniei frontului, însă această deplasare ar putea fi cea mai riscantă de până acum, a transmis serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 15:51

Zelenski "s-a întâlnit cu militari, a discutat cu ei şi le-a dat decoraţii soldaţilor", a menţionat serviciul de presă fără a face alte precizări. "Zelenski la Bahmut. Cel mai curajos preşedinte al celei mai curajoase naţiuni", a comentat vicepremierul Mihailo Fedorov pe reţeaua Telegram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi preşedintele ucrainean se deplasează frecvent în zone din apropierea liniei frontului, vizita sa la Bahmut, în regiunea Donbas, pare să fie cea mai riscantă de până acum. Oraşul cu circa 70.000 de locuitori, situat într-o zonă cunoscută pentru vii şi mine de sare înainte de invazia rusă din Ucraina din februarie, este vizat de la sfârşitul verii de forţele ruse, devenind în ultimele luni scena unor pierderi masive aparente din ambele tabere.

Vizita lui Zelenski la Bahmut a subliniat mesajul transmis de Putin

Trupele ruse au revendicat capturarea unor sate din jur şi suburbii, dar forţele ucrainene par să controleze oraşul şi o parte din împrejurimi. Centrul de analiză Institute for the Study of War din SUA a raportat luni că forţele ruse au pierdut poziţii la sud de Bahmut, pe 18 decembrie, şi şi-au continuat atacurile la sol în apropiere de Bahmut şi de oraşul Doneţk, menţionează AFP.

Reuters notează că vizita lui Zelenski la Bahmut a subliniat mesajul transmis mai devreme marţi de omologul său rus Vladimir Putin, care a afirmat cu ocazia Zilei serviciilor de securitate că situaţia în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a declarat părţi componente ale Rusiei este ''extrem de dificilă''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski, vizită în oraşul Bahmut. S-a întâlnit cu militarii şi a decorat soldaţii pe linia frontului