Antena Meniu Search
x

Vreme de coşmar în SUA: 13 morţi din cauza furiei naturii

Este alertă de vreme rea, din cauza ninsorilopr abundente în Statele Unite! Din New Mexico şi până la New York. 13 oameni au murit deja în accidente de maşină, provocate de condiţiile meteo nefavorabile

Vezi și

 În zona Dallas-ului, ieri, au fost anulate 300 de zboruri. Meteorologii avertizează că ninsorile vor continua şi se vor extinde.

Vreme rea le dă mari bătăi de cap americanilor, chiar acum în prag de mare sărăbătoare. Mâine, milioane de oameni vor porni la drum pentru a petrece cu familia sau cu prietenii Ziua Recunoştinţei, sărbătorită joi. Drumurile sunt însă acoperite de zăpadă şi unele sunt chiar impracticabile.

Furtuna care a lovit California, Texasul şi Oklahoma se îndreaptă acum spre nord-est, unde va aduce ploi abundente, lapoviţă şi vânt puternic. În zonele montane va ninge abundent. Până acum, s-au înregistrat zeci de accidente rutiere din cauza poleiului şi a nămeţilor, iar 13 oameni au murit.

Vreme rea strică planurile americanilor care mâine vor porni la drum, pentru a petrece acasă Ziua Recunoştinţei, sărbătorită joi. Mulţi dintre ei nu par convinşi de avertismentele meteorologilor, chiar dacă se anunţă un trafic de coşmar.

Sute de curse aeriene au fost deja anulate, iar poliţiştii i-au sfătuit pe şoferi să nu iasă cu maşinile.

Cel puţin 13 oameni au murit în Statele Unite, zeci de persoane au fost rănite, iar 11.000 de locuinţe au rămas fără electricitate în urma furtunilor de zăpadă.

Furia naturii mătură continentul de la vest la est şi promite să dea peste cap Ziua Recunoştinţei, care este joi. Chiar şi în aceste condiţii, peste 40 de milioane de americani pornesc la drum, pentru a sărbători alături de familiile lor.

Furtunile s-au abătut asupra unor regiuni vaste, din sudul Californiei până în Texas. În Oklahoma a nins din abundenţă, în timp ce vântul şi poleiul le-au dat mari bătăi de cap şoferilor.

Viscolul şi poleiul au provocat accidente în lanţ pe şoselele din Texas şi Oklahoma. Mai multe autostrăzi au fost închise, iar la aeroportul internaţional din Dallas s-au anulat cel puţin trei sute de zboruri. Furtuna se îndreptă acum spre est, unde va aduce ninsori şi viscol, în timp ce în sud sunt aşteptate ploi abundente.

„Am avut o cantitate de apă aproape la fel de mare în urma acestei furtuni pe cât am avut în urma întregului sezon, iarna trecută", a spus Kevin Stickelman, responsabil staţiune montană Las Vegas.

Vremea rea dă peste cap planurile americanilor, care se pregătesc de o mică vacanţă, cu ocazia Zilei Recunoştinţei, sărbătorită joi.

„În Dallas şi Fort Worth ne pregătim pentru condiţii de iarnă, orice, de la lapoviţă până la ploaie cu gheaţă. Dacă situaţia se agravează, îi sfătuim pe oameni să rămână în case", a spus Lonnie Haschel, reprezentant al poliţiei din Texas.

Se estimează că peste 43 de milioane de oameni vor călători cu maşina sau avionul, pentru a fi alături de familie, în această săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Vreme de coşmar în SUA: 13 morţi din cauza furiei naturii