Meniu
Search
x

Galerie foto Vulcanul Cumbre Vieja a erupt. Locuitorii de pe insula La Palma, evacuaţi de autorităţi

Vulcanul Cumbre Vieja din insula spaniolă La Palma şi-a reluat activitatea. Zeci de persoane cu probleme de mobilitate şi unele animale de fermă au fost mutate în zone sigure. Ultima erupţie a vulcanului a fost în 1971.

De Redactia Observator la 19.09.2021, 22:06

Vulcanul Cumbre Vieja a erupt duminică. După o săptămână de activitate seismologică şi aproximativ 50 de ani de la ultima erupţie, vulcanul Cumbre Vieja din insula La Palma s-a trezit din nou.

La Palma este o insulă vulcanică care aparţine de arhipeleagul Canare. După o serie de cutremure care au atins magnitudinea de 3.8 grade pe scara Richter în parcul naţional Cumbre Vieja din sudul insulei, locul unde se află vulcanul care poartă acelaşi nume, autorităţile au decis evacuarea persoanelor aflate în apropiere, scrie Mediafax.

Autorităţile au decis să evacueze populaţia

Autoritățile au luat măsuri înainte de erupția vulcanului. Zeci de persoane cu probleme de mobilitate şi unele animale de fermă de pe insulă au fost duse în zone sigure. Ministerul Apărării din Spania a detaşat armata pentru a se ocupa de evacuarea civililor, relatează Reuters.

Autorităţile au optat să nu realizeze o evacuare generală, ci s-au concentrat să ajute mai întâi vârstnicii şi persoanele cu dizabilităţi. Aproximativ 35.000 de persoane locuiesc în apropierea vulcanului. Ultima erupţie a lui Cumbre Vieja a fost în 1971.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Vulcanul Cumbre Vieja a erupt. Locuitorii de pe insula La Palma, evacuaţi de autorităţi