Washington Post: CIA a aflat de implicarea prinţul saudit în uciderea lui Jamal Khashoggi

Publicat: 17.11.2018, 10:19.
Actualizat: 17.11.2018, 10:23

Washington Post anunță că CIA ar fi ajuns la concluzia că prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, luna trecută, la Istanbul. Citând surse din interiorul anchetei, publicația americană contrazice astfel afirmațiile oficialilor saudiți, care neagă implicarea prințului în crimă.

CIA știe de implicarea prințului saudit în uciderea lui Khashoggi

Un activist, cu masca prințului saudit și mâinile pictate cu roșu, în fața consulatului saudit din Istanbul, 25 octombrie 2018

Abaca Press via Hepta

Washington Post anunță că CIA ar fi ajuns la concluzia că prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, luna trecută, la Istanbul. Citând surse din interiorul anchetei, publicația americană contrazice astfel afirmațiile oficialilor saudiți, care neagă implicarea prințului în crimă.

Pe 2 octombrie 2018, un grup de 15 agenţi saudiţi au mers la Istanbul, la bordul unui avion guvernamental, şi l-au ucis pe Khashoggi în clădirea consulatului saudit, unde se afla pentru a lua documente necesare căsătoriei cu o femeie de naţionalitate turcă.

Potrivit news.ro, concluziile CIA se bazează pe mai multe surse de informaţii, inclusiv o convorbire telefonică pe care fratele prinţului, Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în SUA, a avut-o cu Jamal Khashoggi, căruia i-a transmis că ar trebuie să meargă la consulatul saudit din Istanbul pentru a-şi lua documentele şi i-a dat asigurări că va fi în siguranţă.

Până la ora transmiterii acestei știri, Casa Albă şi Departamentul de stat au refuzat să comenteze, afirmând că este o chestiune care ţine de serviciile secrete.

După apariţia articolului din Washington Post, Khalid bin Salman a negat că i-ar fi spus lui Khashoggi să meargă în Turcia. El a scris pe Twitter că ultima dată când a luat legătura cu acesta a fost în scris, în 26 October 2017, cu aproape un an înaintea morţii jurnalistului.

"Niciodată nu am vorbit cu el la telefon şi cu siguranţă niciodată nu i-am sugerat să meargă în Turcia, pentru niciun motiv. Solicit Guvernului SUA să facă publică orice informaţie pe acest subiect" - Khalid bin Salman.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.