Antena Meniu Search
x

WikiLeaks a inchiriat un avion pentru a-l duce pe Edward Snowden in Islanda

Un avion privat este pregatit sa-l aduca pe Edward Snowden in Islanda. Aeronava a fost inchiriata de Wikileaks pentru fostul spion care a dezvaluit amploarea programului de supraveghere a comunicatiilor din Statele Unite.

„Totul este pregatit in ceea ce ne priveste, iar avionul ar putea decola maine. Am facut tot ce am putut. Avem un avion si toata logistica pregatita. Acum, asteptam un raspuns din partea guvernului islandez”, a declarat Olafur Sigurvinsson, directorul companiei DataCell, partener al WikiLeaks.

Avionul privat apartine unei firme din China si a fost inchiriat pentru 240.000 de dolari, relateaza The Telegraph. Banii provin din donatii online.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat ca a discutat cu reprezentantii lui Edward Snowden despre o cerere de azil pe care acesta sa o adreseze autoritatilor islandeze.

Edward Snowden a plecat in Hong Kong, pe 20 mai. Statele Unite inca nu au formulat o cerere de extradare a acestuia, dupa ce a facut dezvaluirile legate de programele de supraveghere ale Agentiei Nationale pentru Securitate.

Foto: ndtv.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » WikiLeaks a inchiriat un avion pentru a-l duce pe Edward Snowden in Islanda