Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de egipteni s-au adunat in Piata Tahrir

Zeci de mii de egipteni s-au adunat in piata Tahrir pentru a apara "legitimitatea poporului" si a isi arata sustinerea fata de decizia armatei de a il alunga pe Mohamed Morsi in urma manifestatiilor masive ostile fata de fostul presedinte

La sol steagurile acopera piata plina de egipteni, iar pe cer avioanele de vanatoare survoleaza regulat, lasand in urma lor fum in culorile steagului Egiptului. Cu toate acestea, tot la Cairo, islamistii, partizanii presedintelui decazut, continua sa se mobilizeze pentru a apara ei insisi "legitimitatea" primului presedinte ales democratic din istoria tarii.

In piata Tahrir este desfasurat un drapel gigant pe care este scris "Pleaca", un slogan scandat la adresa presedintelui islamist la 30 iunie, in cursul primelor manifestatii masive anti-Morsi, caruia i se reproseaza ca a acaparat puterea si conducea tara doar pentru profitul islamistilor. Poze cu generalul Abdel Fattah al-Sissi, liderul armatei care a anuntat indepartarea lui Morsi, sunt vizibile aproape peste tot.

In cealalta tabara sunt afisate in schimb portrete ale lui Morsi, asa cum este cazul in fata Gardei republicane, unde patru islamisti au fost ucisi vineri si unde sustinatorii lor au lansat duminica un sit-in.

Separati cu ajutorul blindatelor armatei sau cu sarma ghimpata, o multime de barbati si femei isi striga furia fata de armata.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Zeci de mii de egipteni s-au adunat in Piata Tahrir