Antena Meniu Search
x

Video Zeci de morţi în Harkov, doar în ultimele 24 de ore. Ruşii lansează bombardament după bombardament şi nu permit nici măcar intervenţia ambulanţelor

Situaţie tot mai disperată în estul Ucrainei. Zeci de oameni au murit numai în ultimele 24 de ore în Harkov, după ce ruşii au lansat bombordament după bombardament. În Mariupol, oraşul-port complet încercuit de ruşi, soldaţii ucraineni refuză să se predea, chiar cu preţul vieţii. Preşedintele Ucrainei este convins că pentru a obţine măcar o victorie în Ucraina, Rusia va recurge la arsenalul nuclear.

de Redactia Observator

la 17.04.2022, 19:57

Vezi și

Sunt imagini filmate în această după-amiază în Harkov, unde localnicii nici nu apucă să-şi tragă sufletul după un atac, că ruşii lansează alte bombe asupra lor. Nu e timp să salvezi pe nimeni, practic, au scăpare doar cei care mai pot fugi. Militarii şi civili se adăpostesc într-o clădire. La fel, echipajul de pe o salvare, chemat să-i ajute pe răniţii pe care îi lăsase în urmă un alt bombardament. Deşi obuzele continuă se cadă în jur, un paramedic nu se îndură şi rămâne lângă o femeie rănită.

De pe patul de spital, cu ultimele puteri, supravieţuitorii povestesc scene înfiorătoare. "Am căzut şi la început nu am simţit nimic. Apoi, am văzut cum îmi curgea sânge din piciorul stâng. M-am întins şi am văzut cum balta de sânge din jurul meu creşte", spune Olga. Sunt recunoscători că au scăpat cu viaţă. bombardamentele le-au răpit însă vecini, rude şi prieteni. "Priviţi! Maşini, fier zdrobit. Aşa arată războiul! Acesta este război", spune Sarah Ashton-Cirillo, jurnalist.

Situaţie disperată şi în Nikolaev. De patru zile, în oraş nu mai este strop de apă potabilă

Este războiul unei Rusii în căutarea unei victorii cu care să-şi spele ruşinea, cred analiştii militari. Volodimir Zelenski nu exclude ca în zilele următoare, Moscova să folosească bombe nucleare împotriva ţării sale. "Nu trebuie să stăm şi să aşteptăm ca Rusia să îşi folosească armele nucleare. Lumea întreagă nu trebuie să aştepte, lumea întreagă trebuie să se pregătească", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Oraşul - port Mariupol este complet înconjurat. Rusia le-a cerut ucrainenilor să depună armele sau să îşi asume că vor muri. Aveau termen să se predea până în această dimineaţă. Ucrainenii sunt însă hotărâţi să îşi apere cu orice preţ oraşul.

Tot în sud, situaţia este disperată şi în Nikolaev. De patru zile, în oraş nu mai este strop de apă potabilă, după ce sistemul de alimentare a fost distrus de bombardamente. Oamenii stau la cozi uriaşe pentru o sticlă cu apă sau se folosesc de apa din râuri. Pentru mulţi catolici din Ucraina, este cel mai trist Paşte din viaţa lor. Cei care nu au reuşit să plece din oraşele bombardate, petrec ziua de Înviere în subteran, în buncăre şi adăposturi improvizate, unde şi-au dus traiul în ultimele 50 de zile. Greu este şi pentru cei care au reuşit să fugă, însă gândul le e tot acasă.

Între-timp, Moscova încearcă din răsputeri să demonstreze că scufundarea navei amiral al marinei ruse a fost doar un accident, nu o victorie a Ucrainei. A publicat imagini cu ceea ce pare a fi echipajul crucişătorului Moskva. Numai că mai multe surse susţin că ar fi o filmare mai veche sau sunt alţi soldaţi, iar echipajul de la bord nu ar fi supravieţuit. Rusia ar fi pierdut şi al optulea general în războiul din Ucraina. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, odinioară bun prieten al lui Vladimir Putin, nu mai apare în public de câteva săptămâni şi au existat zvonuri potrivit cărora ar fi suferit un atac de cord masiv şi s-ar afla la terapie intenrsivă de mai multe zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Zeci de morţi în Harkov, doar în ultimele 24 de ore. Ruşii lansează bombardament după bombardament şi nu permit nici măcar intervenţia ambulanţelor