Antena Meniu Search
x

Video Zelenski a ieşit pentru prima dată din Ucraina, de la începutul războiului: merge în SUA, de unde poate reveni cu sistemul Patriot. Ruşii ameninţă cu rachetele Satan 2

Vladimir Putin pregăteşte de luptă forţele nucleare ale ţării. Anunţul l-a făcut în timp ce anunţa strategia militară a Rusiei pentru anul viitor. Liderul de la Kremlin ameninţă că, pentru prima dată, vor fi desfăşurate şi temutele rachete hipersonice Satan 2. Întâmplător sau nu, anunţul vine chiar în momentul în care Volodimir Zelenski este în drum spre Casa Albă şi sunt informaţii că Joe Biden se pregăteşte să anunţe că va trimite în Ucraina un sistem de de rachete Patriot.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 19:44

Vezi și

Volodimir Zelenski a plecat spre Statele Unite mai întâi cu trenul până la graniţa cu Polonia, iar de aici delegaţia a făcut drumul până la aeroport cu maşini de teren. Totul în condiţii de securitate drastice. Întâlnirile de la Washington cu preşedintele Joe Biden au fost pregătite din timp în cel mai mare secret. "Este un moment cu multe implicaţii pentru Zelenski. Ucrainenii vor să se asigure că susţinerea americană pentru război va continua", a declarat Aamar Madghani, analist Associated Press.

Patriot este conceput pentru a distruge ținte care zboară la viteze supersonice

Sprijinul Statelor Unite este vital pentru Ucraina. Este ţara care a trimis la Kiev cele mai multe ajutoare financiare, militare şi umanitare. Volodimir Zelenski va încerca să obțină sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, dar și drone Grey Eagle sau Reaper. Occidentul se teme că din cauza acestor echipamente, Putin ar putea escalada ostilitățile. "Furnizarea de armament din partea SUA continuă, varietatea tipurile de arme creşte. Toate acestea, desigur, duc la o agravare a conflictului şi, de fapt, nu este de bun augur pentru Ucraina", a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului.

Patriot este conceput pentru a distruge ținte care zboară la viteze supersonice, urmăreşte simultan până la 125 de ținte și poate direcționa rachete către șase dintre ele. Nu este clar unde va avea loc antrenarea militarilor ucraineni. Cele mai apropiate state care au astfel de sisteme sunt România, Polonia şi Germania. Cu doar câteva ore înainte ca Biden să-l primească la Casa Albă pe Zelenski, Vladimir Putin le cere forţelor nucleare ruse să fie pregătite de luptă şi anunţă că racheta hipersonică Sarmat sau Satan II, care poate ţinti teritoriul SUA, este operațională și va fi gata de desfășurare în cel mai scurt timp.  

"Vom continua să menţinem pregătirea pentru luptă şi să îmbunătăţim disponibilitatea de luptă a triadei nucleare. Aceasta este principala garanţie pentru păstrarea suveranităţii şi integrităţii noastre teritoriale, a parităţii strategice şi a echilibrului general de putere în lume. În acest an, nivelul de arme moderne din forţele nucleare strategice a depăşit deja 91%", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Noile ameninţări nucleare au fost făcute de Putin în faţa a 15.000 de militari cu rang înalt din armata rusă. I-a chemat la Kremlin să le spună care va fi strategia de apărare a ţării în noul an. A recunoscut voalat că i-a trimis în luptă nu tocmai pregătiţi şi le-a promis că vor primi tot ceea ce le este necesar pentru ca Rusia să-și atingă toate obiectivele campaniei sale militare în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Zelenski a ieşit pentru prima dată din Ucraina, de la începutul războiului: merge în SUA, de unde poate reveni cu sistemul Patriot. Ruşii ameninţă cu rachetele Satan 2