Antena Meniu Search
x

Zelenski anunţă o viitoare victorie a Ucrainei: "Ocupanţii au pierdut deja acest război în mintea lor"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un discurs, că în mintea lor ruşii au pierdut deja războiul pe care l-au declanşat în urmă cu mai mult de un an. El a anunţat noi pachete de sancţiuni şi a menţionat că se lucrează activ pentru ca “toţi cei care produc această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii, să fie zdrobiţi de lume”, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 13.05.2023, 06:42

Zelenski anunţă o viitoare victorie a Ucrainei: "Ocupanţii au pierdut deja acest război în mintea lor"
- Facebook

“Astăzi este o zi de sancţiuni. Au fost aprobate cinci pachete de sancţiuni, pe care le-am pregătit cu mare atenţie în aceste săptămâni. Primul este un pachet legat de Zaporizhstal. Blocăm influenţa statului terorist asupra acestei companii. Acţiunile controlate de Rusia prin intermediul uneia dintre băncile sistemice vor fi confiscate şi vor funcţiona pentru Ucraina şi ucraineni. Nu vom lăsa nicio legătură a statului terorist din Ucraina pe care o poate folosi împotriva statului nostru, împotriva economiei noastre sau împotriva poporului nostru.

În plus, au fost aprobate pachete de sancţiuni care ne continuă acţiunile pentru izolarea şi blocarea industriei ruse de apărare. Sute de persoane fizice şi juridice ale statului terorist şi cele legate de Rusia devin ţinte pentru izolarea globală. Lucrăm foarte activ cu partenerii noştri pentru ca toţi cei care produc de fapt această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii – să fie cu toţii zdrobiţi de lume”, a spus Zelenski.

“Sunt recunoscător tuturor celor care ajută Ucraina să facă presiuni asupra Rusiei în acest război, precum şi să blocheze încercările statului terorist de a evita sancţiunile. Sunt sigur că aceasta ar trebui definită drept una dintre cele mai grave crime împotriva dreptului internaţional şi a păcii internaţionale – tentativa de a evita sancţiunile introduse pentru a se limita resursele de agresiune sau asistenţa la aceste eforturi.

Ce este important de înţeles acum? Ocupanţii sunt deja pregătiţi intern pentru înfrângere.

Au pierdut deja acest război în mintea lor. Trebuie să punem presiune asupra lor zilnic, astfel încât sentimentul lor de înfrângere să se transforme în fuga lor, în greşelile lor, în pierderile lor. Mulţumesc tuturor celor care distrug inamicul! Le sunt recunoscător tuturor celor care, în ciuda dificultăţilor, ne dau înapoi pământurile! Ne pregătim să adăugăm şi mai multe arme pentru ca voi, războinici, să aveţi şi mai multe oportunităţi de a învinge agresorul şi de a restabili pacea”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a mai spus că a discutat vineri cu premierul britanic Rishi Sunak. “Am vorbit astăzi cu prim-ministrul britanic Sunak. Îţi mulţumesc, Rishi, pentru sprijinul tău continuu şi pentru paşii care arată lumii clar că Regatul Unit va fi mereu deschizător de drumuri. Am discutat despre actuala noastră cooperare în materie de arme, următoarea noastră cooperare în domeniul apărării şi paşii diplomatici pe care trebuie să îi facem împreună pentru a apropia victoria comună. Garantăm: oricine este agresorul împotriva lumii libere, va ajunge în dizgraţie, precum Kremlinul”, a subliniat liderul de la Kiev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zelenski anunţă o viitoare victorie a Ucrainei: "Ocupanţii au pierdut deja acest război în mintea lor"