Antena Meniu Search
x

Video Zelenski cere aderarea imediată la UE: "Ucrainenii au dreptul să fie pe picior de egalitate cu toți europenii"

Volodimir Zelenski a cerut aderarea Ucrainei la UE în regim de urgență, în cadrul unei proceduri speciale. Președintele a declarat că ucrainenii au dreptul de a fi pe picior de egalitate cu toți europenii și a subliniat că acest lucru este posibil.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.02.2022, 12:37

Zelenski cere aderarea imediată la UE: "Ucrainenii au dreptul să fie pe picior de egalitate cu toți europenii"
Zelenski cere aderarea imediată la UE: "Ucrainenii au dreptul să fie pe picior de egalitate cu toți europenii" - Profimedia

"Facem un apel la Uniunea Europeană cu privire la aderarea urgentă a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale. Suntem recunoscători partenerilor pentru că ne sunt alături. Dar scopul nostru este să fim împreună cu toți europenii și, cel mai important, să fim pe picior de egalitate. Sunt sigur că acest lucru este corect. Sunt sigur că se poate”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a precizat că a vorbit cu președinții Portugaliei, Lituaniei, Franței și Poloniei. A anunțat, de asemenea, discuții cu prim-miniștrii Belgiei, Spaniei și premierul britanic Boris Johnson.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Zelenski face apel la soldaţii ruşi să depună armele

În același mesaj video, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut soldaţilor ruşi care au invadat Ucraina să depună armele, transmite AFP.

Apelul a fost făcut chiar înaintea negocierilor ruso-ucrainene din Belarus. Zelenski li s-a adresat direct, în rusă, militarilor trimişi de Moscova în ţara sa: "Depuneţi armele, plecaţi de-aici, nu vă credeţi comandanţii, nu vă credeţi propagandiştii. Salvaţi-vă vieţile, pur şi simplu".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zelenski cere aderarea imediată la UE: "Ucrainenii au dreptul să fie pe picior de egalitate cu toți europenii"