Antena Meniu Search
x

Zi de doliu, după tragedia feroviară din Bulgaria

Guvernul bulgar va declara luni zi de doliu naţional, după accidentul de tren urmat de explozie care a provocat moartea a cel puţin cinci persoane şi rănirea altor 29.

Zi de doliu, după tragedia feroviară din Bulgaria

Guvernul bulgar a activat Planul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea vicepremierilor Rumiana Bacivarova şi Tomislav Doncev, ministrului Transporturilor Ivailo Moskovski, ministrului Sănătăţii Petar Moskov şi şeful Pompierilor Nikolai Nikolov.

Autorităţile au decis că locuitorii din Hitrino care şi-au pierdut casele vor primi câte 325 de leva (162,5 euro) ca asistenţă. Între timp, satul Hitrino este în curs de evacuare, în condiţiile în care specialiştii se pregătesc să transfere gazul din vagoanele trenului – o operaţiune riscantă.

În total, circa 1.000 de oameni vor pleca din localitate, a anunţat şeful Pompierilor, Nikolai Nikolov, citat de Sofia Globe.

Operaţiunea de transfer a gazului va dura una sau două zile, potrivit autorităţilor.

Pompierii mobilizaţi la faţa locului udă în continuare vagoanele, pentru a le răci şi a stinge eventualele incendii noi izbucnite.

În sat, echipe de intervenţie ajutate cu câini antrenaţi caută printre dărâmături pentru a găsi eventuali supravieţuitori. Circa 20 de clădiri au fost distruse de deflagraţie şi de incendiul care a urmat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zi de doliu, după tragedia feroviară din Bulgaria