Antena Meniu Search
x

"Zi neagră" la bursele lumii

Pieţele financiare din întreaga lume au trăit o nouă "zi neagră". Scăderea dramatică a bursei din Shanghai a declanşat o reacţie în lanţ în toată lumea.Toate marile burse din Europa au încheiat şedinţa în scădere accentuată

Vezi și

Pieţele financiare din întreaga lume au trăit o nouă "zi neagră". Scăderea dramatică a bursei din Shanghai a declanşat o reacţie în lanţ în toată lumea.Toate marile burse din Europa au încheiat şedinţa în scădere accentuată. 

Declinul a pornit din China. Rata de creştere a economiei chineze a scăzut drastic în acest an, ceea ce i-a speriat pe mulţi investitori care s-au grăbit să-şi vândă acţiunile. Indicele bursei din Shanghai a scăzut cu 8,5%, cea mai mare cădere din 2007, iar cel de la Hong Kong cu aproape cinci procente.

China nu reuşeşte să iasă din criză şi creşte îngrijorarea cu privire la o scădere economică şi mai mare.

Căderea s-a propagat pe pieţele asiatice şi apoi în Europa. La Londra, Frankfurt sau Paris bursele s-au deschis cu pierderi consistente şi, chiar dacă pe parcurs şi-au mai revenit, s-au închis tot în scădere, cu 4 - 5 procente.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a pierdut peste o mie de puncte în primele minute ale şedinţei. Apoi a evoluat accidentat pentru a închide şedinţa cu o pierdere de 588 de puncte. Micii investitori încearcă să-şi păstreze calmul şi să rămână optimişti.

Cursul acţiunilor a scăzut şi la Bucureşti unde, la un moment dat, saitul bursei a devenit chiar indisponibil din cauza activităţii intense. Tranzacţiile nu au fost, însă, perturbate. Analiştii bursieri spun că o corecţie, adică o scădere, a cursurilor era de aşteptat, dar aceasta este mai rapidă şi mai amplă decât se prevedea. Investitorii sunt sfătuiţi să nu intre în panică deoarece aceasta nu ar face decât să amplifice criza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Zi neagră" la bursele lumii