Antena Meniu Search
x

Video Ziua Franţei, cu norme stricte anti-Covid, romantism şi incidente

Sărbătoare sub semnul pandemiei şi al prudenţei, în Franţa. 10 mii de oameni au asistat la ceremoniile de ziua naţională. Organizate după un an de pauză, festivităţile au putut fi urmărite doar de francezii care au prezentat un certificat de vaccinare. Au existat şi momente emoţionante. Un soldat şi-a cert în căsătorie iubita.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 14.07.2021, 21:42

Vezi și

Un steag uriaş desenat de nouă avioane pe cerul înnorat al Parisului a dat startul ceremoniilor de Ziua naţională. 70 de avioane, 25 de elicoptere, peste 4 mii de militari şi două sute de vehicule blindate au defilat, apoi, pe Champs Elysee.

În fruntea trupelor terestre s-au aflat forţele speciale ale coaliţiei care a luptat în Mali. Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat săptămâna trecută că Franţa îşi reduce numărul trupelor acolo, dar nu şi-a uitat eroii. Un român grav rănit în 2019 în Mali s-a numărat printre cei onoraţi de Ziua Franţei. 

În premieră, şi membrii poliţiei municipale din Nisa au participat la defilare. Ei au fost în prima linie si acum 5 ani în momentul atentatului terorist din seara de 14 iulie.  Nu au lipsit nici premierele nedorite. 

Ziua Franţei cu incidente 

Câţiva cai au alunecat pe asfaltul ud chiar în faţa preşedintelui Macron. Mai romantic, un militar şi-a cerut în căsătorie iubita în ovaţiile colegilor.  

Normele stricte anti - COVID au fost respectate cu rigoare, atât în tribuna oficială cât şi de public. 10 mii de spectatori au asistat la ceremonii, nici jumătate faţă de cei 25 de mii din 2019. Şi toţi au fost testaţi sau vaccinaţi. Certificatul sanitar a ţinut loc de bilet de acces după ce, anul trecut, pandemia a anulat ceremoniile de pe Champs Elysees. În mai puţin de o săptămână, acesta va deveni obligatoriu în toate locurile de cultură unde încap peste 50 de persoane. De la 1 august el va fi cerut şi în baruri şi restaurante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ziua Franţei, cu norme stricte anti-Covid, romantism şi incidente